• 0
 ≫ 

Muškarac i žena u Beogradu jednim potezom s ličnom kartom digli milion evra: Ovo su detalji velike prevare

, Telegraf
 ≫ 

Okrivljeni D.B. lažnim prikazivanjem činjenica da je ovlašćen od strane oštećene I.V. da u njeno ime proda kuću u njenom vlasništvu i primi kupoprodajnu cenu doveo u zabludu ovlašćene predstavnike oštećenog privrednog društva da mu na ime depozita i kupoprodajne cene isplate iznos od 1.100.000,00 evra

  • 0
Dedinje, million evra, hapšenje

Foto: Shutterstock

Protiv D. B. lažnog agenta za promet najluksuznijih nekretnina u Beogradu i S. Đ. koji su uhapšeni u junu u saradnji sa UKP odeljenjem, policijskom stanicom za grad Beograd, a po nalogu zamenika Prvog osnovnog javnog tužilaštva zbog sumnje da su izvršili krivično delo prevare, kako saznaje Telegraf.rs iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva, podignuta je optužnica. 

Iz rezultata sprovedene istrage proizlazi da postoji opravdana sumnja da je okrivljeni D.B. lažnim prikazivanjem činjenica da je ovlašćen od strane oštećene I.V. da u njeno ime proda kuću u njenom vlasništvu i primi kupoprodajnu cenu doveo u zabludu ovlašćene predstavnike oštećenog privrednog društva da mu na ime depozita i kupoprodajne cene isplate iznos od 1.100.000,00 evra, na taj način što je lažno se predstavljajući kao agent za posredovanje u prodaji nekretnina oštećenu I.V. naveo da mu u dva navrata da svoju ličnu kartu čijom upotrebom je doveo u zabludu zaposlenu u kancelariji javnog beležnika i tako overio falsifikovana punomoćja.

Za njih ga je navodno oštećena I.V. ovlastila da proda predmetnu nepokretnost na Dedinju, otvori račun u banci na njeno ime i podigne novac sa tog računa, te je na osnovu falsifikovanog punomoćja zaključio ugovor o kupoprodaji nepokretnosti sa oštećenim privrednim društvom koji je potom solemnizovan od strane javnog beležnika i dostavljen katastru nepokretnosti radi upisa promene prava svojine, nakon čega je okrivljeni D.B. sa računa koji je upotrebom falsifikovanog punomoćja otvorio podigao ostatak kupoprodajne cene u iznosu od 900.000,00 evra.

Okrivljena S.Đ. pomogla u izvršenju krivičnog dela na taj način što ga je predstavila oštećenoj I.V. kao uspešnog agenta za promet nepokretnosti, jer je zastupajući oštećenu u ostavinskom postupku saznala da ista želi da proda predmetnu kuću, te je bez znanja oštećene zajedno sa okrivljenim D.B. učestvovala u pregovorima o prodaji nepokretnosti i na ime depozita od strane oštećenog privrednog društva primila novčani iznos od 200.000,00 evra, koji je potom predala okrivljenom D.B. pri čemu je istom predala i originalnu dokumentaciju iz ostavinskog postupka u kom je zastupala oštećenu I.V. koju je on potom iskoristio za zaključenje predmetnog ugovora.

Okrivljeni D.B. je dana 15.06.2022. godine po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu zadržan od strane Drugog odeljenja Uprave kriminalističke policije i prilikom saslušanja pred tužilaštvom je negirao izvršenje krivičnih dela koja su mu stavljena na teret, a prema istom je 16.06.2022. godine na predlog tužilaštva određen pritvor jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva i da će ometati postupak uticanjem na svedoke, koji do podizanja optužnice nije ukinut. Istovremeno, pokrenuta je i finansijska istraga, imajući u vidu postojanje osnova sumnje da okrivljeni D.B. poseduje znatnu imovinu proisteklu iz krivičnog dela.

U toku istrage, u saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, utvrđeno je da je okrivljenom D.B. u izvršenju krivičnog dela prevare sa umišljajem pomogla okrivljena S.Đ. te je dana 18.08.2022. godine doneta naredba o proširenju istrage u odnosu na nju i ista se brani sa slobode.

Tužilaštvo je tokom istrage ispitalo oko dvadeset svedoka, pribavilo materijalne dokaze i naredilo vršenje grafološkog veštačenja kojim je utvrđeno da sporni potpisi nisu autentični potpisi vlasnice nepokretnosti I.V. te je nakon razmatranja i ocene svih dokaza podiglo optužnicu protiv okrivljenih D.B. i S.Đ. zbog postojanja opravdane sumnje da se u njihovim radnjama stiču sva obeležja krivičnih dela koja su im stavljena na teret, a u kojoj je predložilo sudu da ih nakon održanog glavnog pretresa oglasi krivim i osudi po zakonu, kao i da prema okrivljenom D.B. produži pritvor jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva.

BONUS VIDEO:

Video: Zavirite u korumpirani raskoš: Uhapšen načelnik saobraćajne policije jer je sagradio vilu od zlata

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok