Turčin u Beogradu planirao ubistvo Vukotića? Prvom "škaljarcu" pod auto stavili 3 uređaja za praćenje

Pratio ga dvotočkaš sa registracijom Izmira

  • 2
Jovica Jovan Vukotić

Foto: Privatna arhiva

Turski državljanin Bariš Bojun, vođa kriminalne grupe, kog su istanbulski istražitelji osumnjičili da je za milion i po evra prihvatio nalog da ubije vođu "škaljaraca" Jovicu Vukotića, letos je boravio u Beogradu - saznaju nezvanično "Novosti".

On se sada tereti da je angažovao dvojicu svojih pripadnika Binala Č. i Furkana I. da pronađu izvršioca, koji će da ubije Kotoranina. Kao direktni izvršilac pominje se Emirkan S.

Bojun je navodno letos zatečen i legitimisan u jednom beogradskom kafiću u društvu svog prijatelja, takođe Turčina, i jedne devojke, posle čega je brže-bolje napustio Srbiju. Pomenuta dama je ponovo legitimisana na aerodromu "Nikola Tesla". Službenici evropske policije (Evropol) kasnije su njegovo prisustvo evidentirali u Italiji, gde je i uhapšen.

Operativna saznanja govore da su on i pripadnici njegove kriminalne grupe gotovo ostali bez novca, pa je to i bio razlog da prihvate da za novac izvrše zločin.

- Sada se istražuje da li je Bojun, zapravo, u Beogradu dogovorio ubistvo Vukotića - navodi sagovornik blizak bezbednosnim službama. - Interpol je, nekako, u isto vreme u Istanbulu locirao Radoja Živkovića, brata od tetke vođe "kavčana" Radoja Zvicera. Živković, kome je nadimak Žuti, pomagao je angažovanim Turcima da ubiju Vukotića. Pored toga, on je za račun klana dogovarao i druge kriminalne poslove, poput trgovine narkoticima. Turci su znali da je Živković u Istanbulu i to zahvaljujući informacijama, koje su razmenjivane preko Interpola.

Svi ovi podaci sada se koriste da se do kraja rasvetli brutalno ubistvo Vukotića u istanbulskoj četvrti Šišli 8. septembra ove godine, pred ženom, detetom i prijateljem vozačem.

- Binal Č. je u julu uhapšen u Crnoj Gori i sada se čeka njegovo izručenje Turskoj - navodi izvor "Novosti". - Interesantno je da je zabeleženo da se tamo, na primorju, ponašao sasvim opušteno i sa ostalim "kavčanima" odlazio na improvizovana strelišta, u skupocenim automobilima i vežbao gađanje.

Uhapšeni za ubistvo Vukotića, tokom ispitivanja u policiji, prema tvrdnjama turskih medija, tvrdili su da su ih na zločin podstakli Radoje Živković i Zdravko Perunović. Navodno, turski državljani Binal Č., zvani Deniz, koji je u pritvoru u Crnoj Gori, i sada uhapšeni Furkan I., pre četiri meseca su bili u Istanbulu, gde su isplanirali i dogovorili na koji način da se ubije Kotoranin. Binal Č. je posle toga otputovao u Crnu Goru na sastanak sa nekim "kavčanima", ali je tamo uhapšen sa lažnim pasošem Gruzije.

- Kao direktni izvršilac zločina, imenovan je Emirkan S., koga su, navodno, angažovali Binal Č. i Furkan I., a njihov pravi vođa je Bojun - navode turski mediji.

Hapšenja osumnjičenih za ubistvo Vukotića izvedena su na lokacijama u Istanbulu, Izmiru, Artvinu, Alanji i Zonguldaku. Po svemu sudeći, i na osnovu najnovijih informacija iz istrage, koju sprovodi istanbulska policija za suzbijanje organizovanog kriminala, ubistvo Vukotića je dugo i temeljno pripremano i bilo je spremljeno nekoliko "scenarija". Ovaj Kotoranin je poživeo do 8. septembra, samo zato što su kriminalnu organizaciju plaćenu da ga ubije pratili "pehovi", pa su pohapšeni u raznim zemljama. Ipak, po svemu sudeći, oni su angažovali dvojicu svojih plaćenika da ubiju Vukotića.

Inače, juče su se pojavili i snimci ne samo egzekucije vođe "škaljarskog klana", već i hapšenja osumnjičenih, među kojima su Živković i Perunović, obojica iz Nikšića. U toku je razmena podataka, jer se pored ove dvojice, i državljana Turske, iza rešetaka našlo još nekoliko osumnjičenih, čija je identifikacija u toku. Kod njih su pronađena falsifikovana dokumenta Ukrajine, Italije, Bosne i Hercegovine, Češke, Švajcarske... Pronađeno je i oružje za koje se sumnja da je korišćeno u zločinu, ali je veštačenje u toku.

Čim se saznalo ko je žrtva i da je reč o vođi jedne od najjačih balkanskih kriminalnih ekipa, bilo je jasno da je meta suprotstavljene grupe. Pregledani su svi snimci sa video-nadzora i to je bio početak istrage.

- Takođe, tokom uviđaja utvrđeno je da je u vozilu bilo nekoliko GPS uređaja, odnosno tri, preko kojih je Vukotić praćen - objašnjava sagovornik. - Dva su bila prikačena ispod automobila, a jedan u gepeku.

Praćen na motoru

Vukotić je tog predvečerja pogođen sa četiri metka i na mestu je bio mrtav. Ubica je bio na motoru, na zadnjem sedištu i pucao je u auto u kom je bio vođa "škaljaraca". Navodno, tokom uviđaja kod njega je pronađen lažni pasoš na ime Predrag Popović. Posle proterivanja i izručenja Srbiji, 2018. godine, Vukotić je sa falsifikovanim papirima stigao u Istanbul prošle godine.

Hiljade sati snimaka sa 200 kamera

Istanbulska policija je pregledala više od 1.700 sati snimaka sa 200 kamera i to na trasi kuda se kretao osumnjičeni motocikl sa dve osobe. Uočili su jedan zanimljiv detalj, a to je da je Jovicu Vukotića pratio dvotočkaš sa tablicama Izmira.

Video: Mesto likvidacije u Atini: Ovde su ubice hladnokrvno izrešetale Škaljarce naočigled dece

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Majo

    24. septembar 2022 | 11:27

    Istanbul 20miliona stanovnika, beograd 2,crna Gora 500000,100ubistava u srbiji nije reseno, turci za 1 dan

  • Makijan

    24. septembar 2022 | 12:43

    Prvo. Mislim da su nalogodavac i glavni organizator potcenili Tursku policiju. Vodili se verovatno cinjenicom da je grad veliki da ima mnogo prostora za delovanje. Neverovatno mi je da je toliko ljudi bilo ukljuceno u likvidaciju sto je zaista previse automatski mnogo tragova hteli ili ne. A nazivaju se profesionalcima itd.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA