≫ 

Katarina i Anđela svuda išle zajedno, tako odoše i u smrt: Bolne reči porodica poginulih devojaka iz Predejana

Tragedija se dogodila 29. januara, a na mestu su život izgubile Anđela Milovanović (21) i Katarina Petrović (22), devojka koja je upravljala vozilom A. S. je ubrzo puštena iz bolnice, a četvrta putnica Kristina S. (21) takođe je bila hospitalizovana, ali se ubrzo oporavila

  • 4
Saobraćajna nesreća, Vladičin Han, poginula Katarina Petković Foto: D. K.

Vest da je protiv A.S. iz Predejana, koja je bila za volanom "golfa" koji se survao u Južnu Moravu kod Vladičinog Hana kada su pogiunule dve njene drugarice, a jedna povređena, Apelacioni sud u Nišu potvrdio optužnicu, podsetio je na ovu stravičnu tragediju koja se dogodila u januaru ove godine i na bolne ispovesti porodica devojaka koje su tada stradale.

Tragedija se dogodila 29. januara, a na mestu su život izgubile Anđela Milovanović (21) i Katarina Petrović (22). Devojka koja je upravljala vozilom A. S. je ubrzo puštena iz bolnice, a četvrta putnica Kristina S. (21) takođe je bila hospitalizovana, ali se ubrzo oporavila.

Olivera, Anđelina majka, je otvorila tada vrata porodične kuće novinarima ali nije imala snage da razgovara, već je zamolila ćerku Miljanu da to ona učini umesto nje.

- Bili smo kao jedna porodica, ja sam odlazila kod Petkovića jer se družim sa Katarininom starijom sestrom a ona nas je stalno posećivala zbog Anđele. Katarina i Anđela su bile veoma bliske, svuda su išle zajedno, pa su i tog dana pred nesreću došle kod mene u Grdelicu gde živim sa verenikom. Katarina je htela da pravi nokte u Grdelici a Anđela je pošla sa njom da bi se videla sa mnom. Bile su vedre i vesele kao i obično, ispratila sam ih na autobus za Predejane, nisu pominjale da će te večeri izlaziti – objašnjava Miljana.

Kako je tada dalje navela, od majke je saznala da je Katarina te večeri trebala da radi, pa da je neplanirano uzela slobodan dan.

- Nije joj se dalo da te večeri izlazi, kad je dolazila do nas pala je pa je umazala jaknu, zvala je oca da joj donese drugu da se presvuče. Pretpostavljam da su ih te dve druge devojke, koje su bile Anđeline školske drugarice pozvale da idu u Vladičin Han, te da su se neplanirano odlučile na izlazak. Saaznala sam da su bile u jednom kafiću a šta se posle desilo, čuli smo od policije – kazuje Miljana.

Kao i Katarina, i Anđela je imala velike planove za budućnost.

Golf smrti, nesreća Vladičin Han Foto: S. Tasić

- Završila je ekonomsku školu a zatim je upisala Visoku poslovnu u Leskovcu. Želela je napreduje, da ima dobro radno mesto, da ostvari ambicije, uvek je bila doterana, našminkana... Bile smo veoma vezane, mnogo će mi nedostajati – zaključila je sestra nastradale devojke.

Za telom druge stradale devojke se u Moravi tragalo četriri dana.

Uznemireni ljudi pokušavali su da pruže utehu i podršku njenoj majci Ljubinki, koju je gubitak ćerke bacio u strašan očaj.

- Njih četiri su bile drugarice, otišle su te večeri prvo u Grdelicu, a posle u Vladičin Han. Da su u povratku sletele s puta i da je Anđela Milovanović poginula a moja ćerka nestala u reci, saznali smo od policije koja je kontaktirala moga supruga – priča Ljubinka.

Kaže da su joj četiri dana, koliko je trajala potraga za telom njene kćeri, prošle u agoniji te da je strahovala da neće moći ni da je sahrani.

- Nama kao roditeljima ništa nije bilo dovoljno, iako se potraga odvijala u skladu sa procedurama za takve slučajeve. Ključan je bio dolazak ronilačkih jedinica, oni su moje dete pronašli. Moram da kažem da sam beskrajno zahvalna komšijama ali i ostalim meštanima Predejana, lovcima, ribolovcima i ostalima jer su se svi uključili u traženje tela moje Katarine – govorila je tada očajna majka.

Opisujući Katarinu, Ljubinka ističe da je kao i sva deca tog uzrasta, imala mnogo planova, te da je bila izuzetno vredna, a ono zbog čega je bila posebno voljena, je to što je uvek bila spremna da svima pomogne.

- Katarina je po profesiji bila farmaceutski tehničar, zaposlila se u fabrici „Aptiva“ u Leskovcu, nije radila u struci pa je želela da završi fakultet i da napreduje. Bila je nežna devojka ali je imala karakter muškarca, bila je jaka kada je želela nešto da ostvari. Svaki cilj joj je bio dostižan, položila je i vozački ispit, za dve nedelje je trebalo da uzme vozačku dozvolu u leskovačkoj policiji. U firmi je bila među najboljim radnicima, komunikativna, omiljena i uslužna. Komšijama je uvek bila na raspolaganju, pomagala im je, nabavljala potrebne im stvari i njih je pogodila njena tragična smrt – rekla je majka nastradale devojke.

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Vranju, protiv A.S. podiglo je optužnicu 06. juna ove godine, zbog postojanja opravdane sumnje da je učinila krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, koja je potvrđena rešenjem Veća Višeg suda u Vranju, od 08.07.2022.godine, i na koje rešenje branilac okrivljene izjavio žalbu Apelacionom sudu u Nišu, od 20.07.2022.godine, po kojoj žalbi je vođen postupak pred istim sudom.

Rešenje Apelacionog suda stiglo je u Vranje 19. septembra. Takođe, prema osumnjičenoj A.S., od strane VJT u Vranju stavljen je predlog za određivanje pritvora, dana 03.02.2022.godine, jer su zato postojali zakonski razlozi. Po tom predlogu je Sudija za predhodni postupak Višeg suda u Vranju, odredio pritvor u trajanju do 03.03.2022.godine, a rešenjem Sudije za predhodni postupak Višeg suda u Vranju, od 02.03.2022.godine, ukinut je pritvor osumnjičenoj, jer su prestali zakonski razlozi zbog kojih je određen prema osumnjičenoj.

Prema dosadašnjoj sudskoj praksi, do kraja oktobra bi trebalo da počne suđenje protiv A.S. za dela koja joj se stavljaju na teret.

BONUS VIDEO:

Video: Krhotine na sve strane: Mesto stravične nesreće kod Užica u kojoj su poginula četvorica mladića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maree

    27. septembar 2022 | 18:32

    Ova devojka sto je pijana vozila, plus vozila kad joj je zabranjeno, plus pod dejstvom alkohola, plus nedozvoljenom brzinom, plus sto usmrtila 2 devojke, mora da dobije minimum 40 godina zatvora i tacka... Nema sazaljevanja, plus, ona je na sudu izjavila da ne smatra sebe krivom!!! Dozivotna, ni 40 godina...

  • Vogan

    27. septembar 2022 | 16:27

    Daj.. posle njih poginuse jos 500 pa necete valjda da nas mracite non stop sa svakim poginulim i unrlim.. ..

  • Abc

    28. septembar 2022 | 17:30

    Nazalost.Kome ce te suditi kada je doticna okrivljena vec pocetkom juna otisla preko. Najbolje sud nek dodje da presudi unistenim porodicama. Gde je pravda za nevino nastradale devojke.Gde je istina za nastradale. Ove dve prezivele devojke odlicno znaju...ali su u rodbinskoj vezi pa se solidarisu. Nek sud pita vozaca ko joj je odglavio nogu u autu. Njihove izjave u sudu su bajke. I one su trebale da pomazu povredjenoj drugarici. SRAMOTA. Zivim u nadi da kod Bozjih sudova nece biti mita,korupcije i stranacka pripadnost... Tu ce biti dokazana pravda za Katarinu i Andjelu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA