Ovako će proći vlasnica kuće u Surduku gde je Belivuk navodno palio Gorana: Njen muž pao za ubistvo Vukotića

Inače, ona je u procesu razvoda sa Radojem, ali kako se navodi, papiri za razvod nisu mogli da mu budu uručeni jer se nije znalo na kojoj lokaciji se nalazi sve do hapšenja u Istanbulu

  • 0
Goran Mihajlović, Veljko Belivuk, Jovica Jovan Vukotić, Radoje Živković Foto: Shutterstock, Privatna arhiva, ATA Images, MUP

Na pripremnom ročištu koje je održano ove nedelje u procesu protiv Veljka Belivuka i njegovog klana u Specijalnom sudu u Beogradu, tokom čitanja druge optužnice, otkriveno je da je kuća u Surduku u kojoj se sumnja da je pomenuta organizovana kriminalna grupa zapalila telo Gorana Mihajlovića, u vlasništvu Aleksandre (bivše) supruge Radoja Živkovića koji je osumnjičen za ubistvo Jovana Vukotića u Istanbulu, a postavlja se pitanje, da li ona može da odgovara pred zakonom.

- Ne, ona ne može da odgovara, neće je ni pozivati više, priloženi su svi dokazi. Ona nije znala šta se dešava u toj kući - rekao nam je sagovornik iz istrage ovog slučaja.

Inače, ona je u procesu razvoda sa Radojem, ali kako se navodi, papiri za razvod nisu mogli da mu budu uručeni jer se nije znalo na kojoj lokaciji se nalazi sve do hapšenja u Istanbulu.

- Nisam u kontaktu sa Živkovićem od 2015. godine kada sam predala papire za razvod braka - rekla je ona.

Miljković je priznao da poznaje Živkovića, ali je istakao da to nije nikakav dokaz da on ima neke veze sa ubistvom Mihajlovića.

Ovim su Veljko Belivuk i njegov klan za koje se sumnja da su radili za "kavački" klan ujedno dovedeni u vezu sa ubicom Jovana Vukotića za kojeg se navodi da je bio vođa "škaljarskog" klana.

Inače, tokom ovih ročišta, Veljko Belivuk je navodno izjavio i da mu nije žao što je ubijen Jovan Vukotić.

Radoje Živković Žuti  i Zdravko Perunović su u Turskoj uhapšeni zbog sumnje da su umešani u ubistvo osumnjičenog vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića 8. septembra.

Radoje Živković Foto: MUP, Radoje Živković

U Višem sudu u Podgorici već im se sudi zbog ubistva Nikole Stanišića i formiranja kriminalne organizacije.

Zdravko Perunović i Radoje Živković, koje je turska policija uhapsila 16. septembra, poznati su odranije crnogorskim istražnim organima, ali i javnosti.

Njihova imena su u optužnici protiv istaknutog člana kavačkog klana Slobodana Kašćelana i njegove grupe od 13 članova koju tužilaštvo tereti za teško ubistvo Nikole Stanišica na podmukao i svirep način.

Pored Kašcelana na optužnici se našao i Kotoranin Radoje Zvicer (49) sa sugrađanima Draganom Kneževicem (40) i Milošem Radonjićem.

Ubili ga u Ritopeku, pa odvezli u Surduk

Veljko Belivuk i njegov klan se terete da su početkom aprila 2019. ubili Mihajlovića u kući u Ritopeku, a da su njegovo telo potom odvezli kamionom u pomenutu kuću u Surduku.

Foto: Goran Mihajlović, Privatna arhiva Foto: Goran Mihajlović, Privatna arhiva

Kako se navodi u optužnici, njegovo telo su spalili na tom imanju. U jednom trenutku je, videvši vatru, prišla komšinica i pitala ih šta rade.

- Sekao sam drveće i grane kako bi vatra bila što jača. To je trajalo do kasno uveče. Pre nego što će se smračiti, komšinica s desne strane, koja ili živi u toj susednoj vikendici ili je samo svratila, u jednom momentu je prišla ogradi. Ja sam se nalazio iza šupe, blizu te ograde, gde sam čuo da Veljko razgovara sa komšinicom. Posle određenog vremena, prestaje da priča s njom, vraća se i komentariše: "Da je prišla bliže, morali bismo i nju!" - ispričao je okrivljeni svedok Nikola Spasojević kada je pričao o detaljima navedenog ubistva.

"Kako da priznam, pobogu"

Na ročištima pripadnici grupe su kratko negirali optužbe druge optužnice, svi osim trojice svedoka okrivljenih.

Belivuk je na pitanje sudije da li priznaje ubistva Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića, rekao "kako da priznam pobogu", a Miljković kratko rekao "ne priznajem".

Belivukova i Miljkovićeva uvodna izlaganja na navode iz prve optužnice kojom se terete za najteža krivična dela među kojima je i pet ubistava, na nekom od prethodnih ročišta su bila intrigantna i provokativna, kako su tada preneli advokati novinarima.

Belivuk je, prema rečima advokata, tokom izlaganja govorio mirno i pribrano, osporavajući komunikaciju sa aplikacije "Skaj" imašinu za mlevenje mesa, u kojoj su kako se navodi u optužnici, pripadnici grupe mleli prethodno ubijene ljude.

On je tada takođe rekao da su fotografije iz optužnice obrađene u fotošopu.

Miljković je u svim izlaganju, kako su preneli advokati, rekao da "biti mrtav nije krivično delo, a da je ubistvo krivično delo, te da ako nema obdukcionog nalaza, čovek nije mrtav".

Takođe, Miljković je prema rečima advokata rekao da Zdravka Radojevića supruga i dalje verovatno krije, kao i da su svi svedoci-okrivljeni "patolozi pod hipnozom".

Optuzeni član ove kriminalne grupe Srđan Lalić zaključio je sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i postao svedok okrivljeni.

Prema tom sporazumu, on će svedočiti protiv kriminalne grupe i biće osuđen na kaznu zatvora od 18 godina, koja će mu biti izrečena na kraju suđenja.

Pored Lalića u ovom postupku status svedoka saradnika imaju i Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević, koji su za kazne zatvora od 14 i 15 godina pristali da svedoce protiv svojih nekadašnjih saradnika, članova ove kriminalne grupe.

Belivuk, Miljković i još 28 pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe prvom optužnicom se terete za ubistva Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića, Lazara Vukičevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje, kao i za oružje, drogu, otmicu i silovanje.

Video: U Belivukovoj kući pronađena mašina za mlevenje, potvrđeni tragovi DNK različitih žrtava

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA