≫ 

Dve žene ispitane u slučaju "spaljivanja tela Mihajlovića" u Surduku: Jedna rekla da je Belivuk lep i pričljiv

Ispitane su vlasnica kuća i komšinica koja ih je videla kako "nešto pale"

  • 0
Veljko Belivuk Goran Mihajlović, Foto: Tanjug/Rade Prelić, Privatna arhiva

Na pripremnom ročištu koje je održano ove nedelje u procesu protiv Veljka Belivuka i njegovog klana u Specijalnom sudu u Beogradu, tokom čitanja druge optužnice, otkriveno je da je kuća u Surduku u kojoj se sumnja da je pomenuta organizovana kriminalna grupa zapalila telo Gorana Mihajlovića, u vlasništvu Aleksandre (bivše) supruge Radoja Živkovića koji je osumnjičen za ubistvo Jovana Vukotića u Istanbulu, nakon čega je ona saslušana, a osim nje, pred tužiocem je pričala i komšinica V. P. koja živi u Surduku i koja je videla "lepe i zgodne" momke kako nešto pale.

- Kuća je moja, nasledila sam je. Nisam znala šta se u njoj dogodilo dok policija nije zvala da dođem na pretres. Rekli su mi tada da su na litici pronašli gume i kost i pitali me ko živi tamo i za ključ od kuće. Ključ od te kuće poseduje i moj bivši muž, kako da kažem, još od ranije dok smo bili zajedno. Moj suprug se zove Radoje Živković. Podnela sam zahtev za razvod u decembru 2015. i postupak se još nije završio, pošto njega nikada nema. Inače, u toj kući je poslednjih godinu i po dana živeo moj otac, ali tokom aprila 2019. godine niko nije živeo tamo - rekla je ona na saslušanju i dodala: "Plac nije ograđen, samo sa strane puta postoji kao neka ograda, sa ovima pored komšijama ne postoji ništa, nego znaju šta je čije, a ovamo je reka i sada je neki čovek, pre možda jedno godinu dana napravio kao neku svoju ogradu, kupio je to pored pa je napravio ogradu, ranije tu nije bila ograda".

Radoje Živković Foto: MUP, Radoje Živković

U tužilaštvu je ispitana i komšinica V.P. koja živi u Surduku, a koja je u aprilu 2019. godine videla vatru u dvorištu i osetila miris paljevine.

- Vetar je baš duvao stvarno su pazili, sve je bilo ograničeno, čak je i voda bila u nečemu, sve su oni spremili i rekli mi da se ne plašim. Objasnili su mi da je prodata kuća i da novi vlasnici i nov vlasnik hoće da srede dvorište, da dvorište bude kao dnevna soba. Stvarno je bilo čisto, da li zbog vetra koji razduvava sve ili su oni stvarno čistili ne znam.  On mi je rekao da su došli kao preduzeće. Videla sam onda još jednog momka. Iznenadila sam se da tako nešto postoji. Videla sam neko vozilo prema ulici parkirano u dvorištu, mislim da je nešto kao kamiončić. Ta osoba što je prošla, mislim da je prošla iza tako da nisam videla tog drugog kako izgleda. Bili su baš uz obalu. Bacali su sve u metalno bure. Bila sam zadovoljna što paze. Osoba sa kojom sam pričala je bio lep, visok momak, baš pričljiv - rekla je ona.

Veljko Belivuk i njegov klan se terete da su početkom aprila 2019. ubili Mihajlovića u kući u Ritopeku, a da su njegovo telo potom odvezli kamionom u pomenutu kuću u Surduku.

Priču komšinice potvrdio je i jedan od okrivljenih svedoka Nikola Spasojević.

- Sekao sam drveće i grane kako bi vatra bila što jača. To je trajalo do kasno uveče. Pre nego što će se smračiti, komšinica s desne strane, koja ili živi u toj susednoj vikendici ili je samo svratila, u jednom momentu je prišla ogradi. Ja sam se nalazio iza šupe, blizu te ograde, gde sam čuo da Veljko razgovara sa komšinicom. Posle određenog vremena, prestaje da priča s njom, vraća se i komentariše: "Da je prišla bliže, morali bismo i nju!" - ispričao je okrivljeni svedok Nikola Spasojević kada je pričao o detaljima navedenog ubistva.

Podsetimo, na ročištima pripadnici grupe su kratko negirali optužbe druge optužnice, svi osim trojice svedoka okrivljenih.

Belivuk je na pitanje sudije da li priznaje ubistva Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića, rekao "kako da priznam pobogu", a Miljković kratko rekao "ne priznajem".

Belivukova i Miljkovićeva uvodna izlaganja na navode iz prve optužnice kojom se terete za najteža krivična dela među kojima je i pet ubistava, na nekom od prethodnih ročišta su bila intrigantna i provokativna, kako su tada preneli advokati novinarima.

Belivuk je, prema rečima advokata, tokom izlaganja govorio mirno i pribrano, osporavajući komunikaciju sa aplikacije "Skaj" imašinu za mlevenje mesa, u kojoj su kako se navodi u optužnici, pripadnici grupe mleli prethodno ubijene ljude. On je tada takođe rekao da su fotografije iz optužnice obrađene u fotošopu. Miljković je u svim izlaganju, kako su preneli advokati, rekao da "biti mrtav nije krivično delo, a da je ubistvo krivično delo, te da ako nema obdukcionog nalaza, čovek nije mrtav". Takođe, Miljković je prema rečima advokata rekao da Zdravka Radojevića supruga i dalje verovatno krije, kao i da su svi svedoci-okrivljeni "patolozi pod hipnozom".

Optuzeni član ove kriminalne grupe Srđan Lalić zaključio je sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i postao svedok okrivljeni.

velja-nevolja-klan-veljko-belivuk, srđan lalić Printskrin: TV Pink, Veljko Belivuk i Srđan Lalić

Prema tom sporazumu, on će svedočiti protiv kriminalne grupe i biće osuđen na kaznu zatvora od 18 godina, koja će mu biti izrečena na kraju suđenja. Pored Lalića u ovom postupku status svedoka saradnika imaju i Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević, koji su za kazne zatvora od 14 i 15 godina pristali da svedoce protiv svojih nekadašnjih saradnika, članova ove kriminalne grupe.

Belivuk, Miljković i još 28 pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe prvom optužnicom se terete za ubistva Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića, Lazara Vukičevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje, kao i za oružje, drogu, otmicu i silovanje.

Video: Snimak upada u Belivukovu kuću: Prikazano kako je otkrivena tajna soba, pored ulaza pepeo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA