• 0

Četiri godine bacao opasan otpad na parcelu u Malom Mokrom Lugu: Beograđaninu određen pritvor

Tužilaštvo će i dalje nastaviti aktivnosti koje će preduzimati zajedno sa jedinicom za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine MUP-a

  • 0

N. S. iz Beograda određeno je zadržavanje od 48 sati zbog zagađivanja životne sredine i krivičnog dela neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću. 

Krivičnom prijavom i dopunama prijave podnete od strane Gradske uprave grada Beograda, Sekretarijata za inspekcijske poslove, Sektora inspekcije za zaštitu životne sredine NN licu je stavljeno na teret da je u periodu od 2018. godine odlagao velike količine građevinskog, komunalnog i opasnog otpada na parceli GO Zvezdara, Mali mokri lug, time kršeći propise o zaštiti, očuvanju i unapređenju životne sredine u većoj meri i na širem prostoru.

Okrivljeni N.S. će biti saslušan pred postupajućim zamenikom javnog tužioca u zakonskom roku, nakon čega će biti ispitani svedoci i biti naređena dodatna veštačenja na okolnosti da li odloženi otpad predstavlja opasan otpad, budući da je u toku predistražnog postupka sprovedeno veštačenje Gradskog zavoda za javno zdravlje Centra za ekotoksikologiju kojim je utvrđeno da uzorci zemljišta na kome je odložen otpad sadrže štetne materije, a takođe, tužilaštvo će proveriti da li je okrivljeni i u kom iznosu pribavio imovinsku korist izvršenjem krivičnoh dela koja mu se stavljaju na teret.

Naime, postupajući po krivičnoj prijavi Sekretarijata za inspekcijske poslove, u saradnji Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, odeljenja za sprečavanje građenja bez građevinske dozvole i zaštitu životne sredine i jedinice MUP-a za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine, kao i Ministarstva zaštite životne sredine danas mu je određen pritvor.

Tužilaštvo će i dalje nastaviti aktivnosti koje će preduzimati zajedno sa jedinicom za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine MUP -a, kao i sa drugim državnim organima kako bi se suzbio rast ekološkog kriminala koji za posledicu ima uništavanje životne sredine i gubitak biološke raznovrsnosti.

BONUS VIDEO:

Video: Sramota: Smeće u zelenoj oazi u Malom Mokrom Lugu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok