≫ 

Vulin razgovarao sa direktorom za operacije Nacionalne kriminalističke agencije Ujedinjenog Kraljevstva

Ministar unutrašnjih poslova Vulin i direktor za operacije Nacionalne kriminalističke agencije Smart istakli su da je razmena operativnih podataka između policija od presudnog značaja u borbi protiv kriminala

  • 0
Aleksandar Vuliv sastanak Smart Interpol Foto: MUP

U okviru 90. zasedanja Generalne skupštine Interpola, ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je sa direktorom za operacije Nacionalne kriminalističke agencije Ujedinjenog Kraljevstva Stivom Smartom.

Dvojica sagovornika su istakla da postoji prostor za intenziviranje operativne saradnje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Nacionalne kriminalističke agencije Ujedinjenog Kraljevstva, posebno u oblastima suzbijanja organizovanog kriminala, krijumčarenja oružja, visokotehnološkog kriminala, krijumčarenja ljudi, trgovine narkoticima i u oblastima suzbijanja finansijskog

kriminala.

Ministar unutrašnjih poslova Vulin i direktor za operacije Nacionalne kriminalističke agencije Smart istakli su da je razmena operativnih podataka između policija od presudnog značaja u borbi protiv kriminala.

Ministar unutrašnjih poslova je tokom razgovora naglasio da je srpska policija ozbiljan i pouzdan međunarodni partner u borbi protiv organizovanog kriminala i da je to srpska policija i potvrdila u mnogobrojnim međunarodnim akcijama.

Direktor za operacije Nacionalne kriminalističke agencije istakao je da je srpska policija dala veliki doprinos u međunarodnim akcijama usmerenim na borbu protiv organizovanog kriminala i trgovine narkoticima.

Na sastanku je dogovoren nastavak partnerstva i saradnje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Nacionalne kriminalističke agencije

Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA