Više javno tužilaštvo se oglasilo povodom navoda koje iznosi Veljko Belivuk tokom suđenja

Tim povodom Više javno tužilaštvo u Beogradu podseća medije i javnost da optuženi prema Zakoniku o krivičnom postupku ima, između ostalog, pravo da slobodno iznese svoju odbranu i da se izjasni o svim činjenicama i dokazima koji ga terete, kao i da iznosi činjenice i dokaze u svoju korist, pri čemu nije u obavezi da govori istinu

  • 4
Suđenje Zoranu Marjanoviću Foto: Nikola Tomić

Višem javnom tužilaštvu u Beogradu stigao je veliki broj pitanja medija povodom navoda koje je izneo optuženi za organizovanje kriminalne grupe Veljko Belivuk, kojoj se stavljaju na teret najteža krivična dela, među kojima je i sedam teških ubistava.

Policija ispred stadiona Partizana Foto: ATA Images

Tim povodom Više javno tužilaštvo u Beogradu podseća medije i javnost da optuženi prema Zakoniku o krivičnom postupku ima, između ostalog, pravo da slobodno iznese svoju odbranu i da se izjasni o svim činjenicama i dokazima koji ga terete, kao i da iznosi činjenice i dokaze u svoju korist, pri čemu nije u obavezi da govori istinu.

Imajući u vidu napred navedeno, odbrana okrivljenog Belivuka, kao i bilo kog drugog okrivljenog, ne povlači automatski reakcije državnih organa, naročito ukoliko se radi o optužbama koje nisu potkrepljene materijalnim dokazima, odnosno koje okrivljeni može da iznosi bez ikakvih organičenja, a sve u sklopu strategije odbrane i procesne pozicije u kojoj se okrivljeni nalazi.

BONUS VIDEO:

Video: Stigli optuženi članovi Belivukove grupe u Specijalni sud

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Interesantno

    19. oktobar 2022 | 14:33

    Do nedavno veoma popularni poligraf naprasno izbačen iz upotrebe...

  • JS

    19. oktobar 2022 | 14:56

    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  • Sumadinac

    19. oktobar 2022 | 15:07

    Tuzilastvo automatski reaguje samo nda kada Dijana Hrkalovic u neformalnom intervjuu sa svojim advokatom na internetu optuzi nacelnika policije da se bavi kriminalom. Seletivno delovanje tuzilastva, selektivna pravda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA