Zaplenjena oprema za uzgoj droge: Ulov na Gradini i Horgošu

Prvi slučaj otkriven je na prelazu Horgoš, kada je u ranim jutarnjim satima za detaljan pregled na ulazu u zemlju izdvojen autobus domaćih registarskih oznaka, kojim je pored dvojice vozača iz Nemačke ka Srbiji putovalo 48 putnika

  • 1
Zaplena, carina Foto: Carina

Na graničnim prelazima Gradina i Horgoš, carinici su juče sprečili dva pokušaja krijumčarenja i zaplenili kompletnu opremu za uzgajanje marihuane u veštačkim uslovima, ali i preko 600 grama ovog narkotika.

Prvi slučaj otkriven je na prelazu Horgoš, kada je u ranim jutarnjim satima za detaljan pregled na ulazu u zemlju izdvojen autobus domaćih registarskih oznaka, kojim je pored dvojice vozača iz Nemačke ka Srbiji putovalo 48 putnika.

Pošto su putnici izneli lični prtljag iz autobusa, usledila je kontrola vozila i tada je u prtljažnom delu pronađeno više paketa, u kojima se nalazila kompletna oprema za uzgoj biljaka u veštačkim uslovima.

Vrednost 112 novih neprijavljenih artikala (ventilatora, panela, karbonskih filtera, aluminijumskih creva, dozatora, kontejnera za sadnju, sredstava za kloniranje i đubrenje biljaka), procenjena je na oko 5.000 evra.

Jedan od vozača rekao je da nije znao šta se nalazi u paketima koje je kao pošiljke primio na prevoz u Nemačkoj.

Bez obzira na to, protiv njega je pred nadležnim sudom pokrenut prekršajni postupak, jer su vozači autobusa odgovorni za svu robu koju kao pošiljke prevoze.

BONUS VIDEO:

Video: Državljanin BiH u mercedesu švercovao 4kg heroina: Srpska policija ga presrela na naplatnoj rampi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    19. oktobar 2022 | 17:00

    Нисам експерт али сам мишљења да су их требали пропустити, ставити на мере па их похапсити пре прве бербе ... могли би их осудити на дуже временске казне !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA