≫ 

"Hrvatin nije smeo da dobije 15 godina jer je višestruki povratnik": Miljković govorio o optuženim svedocima

Prema navoima optužnice, Miljković bio je zadužen za namamljivanje žrtava u kuću strave u Ritopeku. Iz optužnice se može zaključiti da je on imao presudnu reč i kako ljude ubijati, ali i kako se otarasiti tela. Od njega je, navodno, potekla i ideja da se žrtve potapaju u kiselini

  • 1
Velja Nevolja klan Veljko Belivuk i Marko Miljković Printskrin: TV Pink

Marko Miljković, drugooptuženi član kriminalnog klana Veljka Belivuka danas je u Specijalnom sudu izneo svoju odbranu. On se u više navrata dotakao optuženih svedoka, ističući, slično kao Veljko Belivuk, da su promenili iskaze tako da kažu tačno ono što fali u optužnici.

Kada su u pitanju svedoci optuženi, Miljkovićev branilac je na početku njegovog izlaganja od sudije zatražio da se svedoci okrivljeni udalje iz dusnice.

- Iako su oni optuženi, ipak su i svedoci, a lica koja svedoče ne mogu da prisustvuju iznošenju odbrane okrivljenih, pa molim da veće o tome odluči - rekao je branilac Vladimir petrović, na šta je sudija odgovorila da on Oni jesu svedoci, ali su i okrivljeni, a da se okrivljeni saradnik udaljava iz sudnice samo kada iznese svoju odbranu.

Miljković je na upadicu advokata žustro reagovao, napominjući da ga više ne prekida.

On se najpre dotakao optuženog svedoka Nikole Spasojevića.

- Kako Spasojević nije sve priznao u policijskoj akciji, nego naknadno? Za hapšenje naših supruga mi je rekao Spasojević. Paničio je 9. decembra da li će i njegovu suprugu da uhapse, govorio je da je tužilac lepo rekao koje posledice mogu da budu. Već 21. decembra je sklopio sporazum - rekao je Miljković.

Dodao je kako je Nikola Spasojević sve vreme pričao kako će da se obesi, kao i da mu je tužilac rekao da otkaže advokate i da će da dobije advokata po službenoj dužnosti.

Istakao je da je "Spasojević kratkovid, a ne dalekovid", te je u to poverovao u priču da će da dobije smrtnu kaznu i da nije svestan šta je potpisao.

- Rekao je "ja sam samo tu nešto okrečio" i spominjao fontanu, a tu nema nikakve fontane. On ako nije svestan šta je rekao i potpisao, sporazum ne može da opstane - dodao je.

Miljković je pitao kako je moguće da se Spasojević tereti za oružje, a potpisao je kako ima 14 neidentifikovanih DNK tragova i dodao da je plan bio da ih "prikupljaju, pa ucenjuju da potpišu".

"Hrvatin je višestuki povratnik"

- Takođe, kad smo svi uhapšeni, uhapšen je u Vuk Vučinić i zaista se ipostavilo da nije kriv i da mu podmeće policija. Jelena Veličković dobro poznaje Vuka Vučinića, ja bih poverovao njenom svedočenju. Onda su rekli da to više nije Vuk Vučinić, da je to Bojan Hrvatin, da je on heroj, sada će on sve da potkrepi dokazima. Verbalnim, pošto druge nema - rekao je Miljković.

Dodao je da je Hrvatinova izjava "bila toliko konfuzna da su i njegovi advokati ostali zbunjeni".

- Da li su se oni pogubili jer su navikli da pregovaraju iza zatvorenih vrata ili je on navikao da priča ništa, a svašta, to ostaje da vidimo. Nismo hteli da se žalimo na optužnicu da bismo što pre došli pred sud. Dobijamo sudiju Zoranu Trajković, ali ona odlazi na bolovanje. Kada je prošao zakonski rok od 30 dana da se održi ročište. To su bili prvi signali da nešto nije u redu. Zorana Trajković je istrajala u svojoj odluci da nije htela da sudi. Izgubili smo četiri i po meseca jer se neko plašio onoga šta možemo da kažemo - istakao je Miljković.

On se potom osvrnuo na mašinu za mlevenje mesa koja je poronađena u skrivenoj sobi kuće u Ritopeku.

- Kako i u vezi sa tim da verujemo samo Bojanu Hrvatinu, koji je rekao da je mašina radila. Ja njemu ne mogu da verujem ništa, a kasnije ćete da vidite zašto ni vi ne možete da mu verujete. Kada budemo videli ko je doneo mašinu, da li je radila, kada, ko ju je pustio da radi, onda ćemo moći da verujemo. Nije to mašina koju ćete da prenesete autom. Ne može tako, da je to sve naše, kao što ne može sutra da ubace pušku u Vaš stan i da kažu da je Vaša. Tri meseca im je trebalo da donesu mašinu - istakao je.

Miljković je rekao da je Hrvatin višestruki povratnik, te da nije smeo da dobije 15 godina zatvora u okviru nagodbe jer je priznao da je počinio krivično delo ubrzo posle izlaska iz zatvora.

- Gde je i kako uhapšen taj Bojan Hrvatin? Zašto on nije bio s nama? Zašto nije bio na posmatranju? - dodao je Miljković.

Velja Nevolja klan Veljko Belivuk i Marko Miljković Printskrin: TV Pink

Miljković je rekao i da Hrvatin nije znao kako je on to namamio Zdravka Radojevića. Kako je rekao, oni ne bi imali problema da Hrvatin nije govorio laži.

Miljković se pozvao na zapisnik sa ispitivanja Bojana Hrvatina u vezi sa Veličkovićem i rekao da "Hrvatin nije mogao da se seti prezimena Gorana Veličkovića iako su svi brujali o njemu".

- Ja sam navodno Mitiću uzeo telefon i video da postoji Skaj grupa. Hrvatin je posle toga rekao da je na telefonu postojao samo Lazar Vukićević, a ne grupa Stadion, kao što je prethodno rekao. Nakon toga je

rekao za istu situciju da je ostao kod kuće i da mu je u automobilu rečeno da prati put - rekao je Miljković ističući da je Hrvatin u jednom navratu rekao "oteli smo ga", a kasnije opisivao otmicu rečima "kako sam čuo tako se desilo".

Miljković se pozvao na svedočenje Hrvatina u kom je naveo da su otišli po Lalića u garažu, da bi potom išli u nabavku, a da je potom rekao da je Lalić, u istoj situaciji, čekao na stadionu.

- To vam je sudija glavni dokaz da lažu. Ja sam sada to negirao - dodao je.

Kada je u pitanju okrivljeni svedok Srđan Lalić, Miljković je rekao da je Lalić gtovorio da nema nikakva saznanja, a onda odlučio da sklopi sporazum.

- Kako njegova advokatica nije znala za sporazum? Da nije sklopio sporazum videli bismo da li bi Lalić danas bio kriv. Njemu je rečeno, hajde ti, Laliću, to potpiši, pa da ideš kući - rekao je.

Podsetimo, i tokom uvodnog izlaganja, pre početka javnog suđenja, Miljkvoić je iznosio tezu da ako nema tela, nema dela, a poruke slične sadržine navodno su presretnute i u Skaj komunikaciji između pripadnika kriminalne grupe.

Miljkoviću se na teret stavlja udruživanje, otmice, droga i ubistva. Mnogi kriminolozi smatraju da je Miljković izrastao u najmračniju osobu najmonstruoznijeg kriminalnog klana u Srbiji, koji je vremenom dobio nadimak "Mesar".

Prema navoima optužnice, Miljković bio je zadužen za namamljivanje žrtava u kuću strave u Ritopeku. Iz optužnice se može zaključiti da je on imao presudnu reč i kako ljude ubijati, ali i kako se otarasiti tela. Od njega je, navodno, potekla i ideja da se žrtve potapaju u kiselini.

On je, navodno, žrtvama oduzimao mobilne telefone, a potom se lažno predstavljao i dopisivao sa suparničkim saradnicima.

- Moram na put malo da odmorim, odlepiću, brate! Samo sa leševima blejim, čudno mi je kada vidim živog čoveka - napisao je Miljković u poruci koja je navedena u optužnici.

Sudeći prema navodima iz optužnice, Miljković je u svom telefonu imao veliku kolekciju fotografija izmasakriranih ljudi što je jedan od glavnih dokaza protiv ovog kriminalnog klana. Hrvatin je Tužilaštvu rekao da mu je Miljković pokazao slike obezglavljenih članova njihovog, kavačkog klana, koje je ubio suparnički klan.

Video: Prvo javno iznošenje odbrane, optuženi za 7 ubistava: Dan D za Belivuka i Miljkovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kale

    20. oktobar 2022 | 08:20

    Ovom dozivotna robija bez mogucnosti ne samo izlaska vec i mesanja sa drugim zatvorenicima, iskljucivo samica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA