Pre 7 godina počelo je "istrebljenje" navijača Partizana: Ovo je lista ubijenih "crno-belih"

Godišnjica ubistva Ljubomira Markovića Kiće otvorila temu o ubistvima navijača "Partizana"

  • 13
Aleksandar Stanković, Ljubomir Marković, Goran Veličković Goksi, Puki, Branislav Penčić Foto: Instagram, Facebook, Privatna arhiva, ATA Images, Printskrin: Youtube/DanasConferences

Danas se navršilo tačno tri godine od ubistva Ljubomira Markovića Kiće, navodnog vođe navijača "Alkatraza" sa južne tribine. Njegova likvidacija i danas je misterija, a ovaj zločin samo je jedan u nizu koji je počinjen nad navijačima crno-belih koje sedam godina unazad "istrebljuju" ubistvima.

Branislav Penčić

U martu ove godine ubijen je Branislav Penčić, navodni vođa grupe "Head hunters". Navijači su se od njega tada oprostili poslednjim pozdravom u kojem je pisalo "Gore na nebu je armija prava", aludirajući na sve "pobijene drugove sa južne tribine".

On je podsetmo, ubijen je oko 15 časova u mafijaškoj sačekuši u ulici Vuka Karadžića u Obrenovcu ispred garaže kuće kada se parkirao kolima "hjundai tucson". On i njegova supruga Ana uzeli su kese iz pomenutog vozila i krenuli peške ka drugim kolima "reno klio", a u tom trenutku D. P. je sa fantomkom "iskočio" iz broja 88 i ispalio rafal u Penčića sa udaljenosti od 30 metara.

Jedan je dovezao likvidatora D. P. u Obrenovac, drugi mu je pomagao da pobegne iz Srbije nakon ubistva. Za pucačem je raspisana poternica i određen pritvor i prema njemu i prema dvojici pomagača koji su u međuvremenu uhapšeni.

- Uhapšeni Šain L. iz Makedonije i Igor B. na saslušanju u tužilaštvu branili su se ćutanjem. Prema dosadašnjim informacijama, Šain je bio zadužen da doveze ubicu do Obrenovca, ali na saslušanju nije hteo da priča o slučaju - objašnjava naš izvor blizak istrazi.

Međunarodna Interpolova poternica raspisana je za D. P. iz Hrvatske.

Goran Veličković Goksi

Goran Veličković Goksi, jedan od vođa navijača Partizan, otet je i ubijen 3. avgusta 2020. godine u kući u Ritopeku. Za zločin je optužen klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića kojima je suđenje u toku. 

Inače, sve detalje ubistva u Tužilaštvu za organizovani kriminal ispričao je svedok saradnik Bojan Hrvatin.

On je u svom iskazu, koji je deo optužnice, do detalja objasnio da su Velja Nevolja i Miljković planirali da "reše" Goksija, sa kojim su bili naizgled dobri, ali su ga, kako je rekao, smatrali "dupljakom", pošto je radio za, njima suprotstavljeni, škaljarski klan, a sve o tome možete pročitati OVDE. 

Inače, Veličkovićeva supruga Jelena  zajedno sa porodicom, prijateljima, organizovala opelo kome je prisustvovalo nekoliko stotina navijača Partizana. Oni su tada nosili crne majice sa žutim natpisom na leđima: "Gore na nebu armija prava" i veliki barjak sa likom ubijenog Veličkovića.

Aleksandar Gligorijević Puki

Aleksandar Gligorijević Puki Foto: FB

Aleksandar Gligorijević Puki, takođe je žrtva ozloglašenog klana Veljka Belivuka, ubijen je, kako se sumnja, u kući strave u Ritopeku. Kako se navodi u optužnici, on je otet je 16. juna 2020. godine, ušao je u "klanicu" iz koje nikada nije izašao.

Puki je bio član Belivukove orgnizacije sa tribina "Principi" i vođa lokalne navijačke grupe crno-belih u Odžacima.

Na listi za "odstrel" našao se zbog Belivukove sumnje da ovaj hoće da ga ubije, kao i to da je za njegovu likvidaciju nabavio i snajper, a detalje možete pročitati OVDE.

Ljubomir Marković Kića

Ljubomir Marković zvani Kića, označen kao jedan od vođa navijača "Partizana" ubijen je, kako smo gore naveli, 2. novembra 2019. godine u Ulici Grčića Milenka u Beogradu.

Ubica ga je sačekao da završi trening i naočigled mnogobrojnih svedoka jurio ga i pucao mu dva puta u glavu.

Snimak ovog ubistva postoji, ali još niko nije uhapšen za ovu likvidaciju.

Ljubomir Marković KIća Foto: Facebook

Podsetimo, maskirani napadač prišao je Markoviću, koji je 2017. izašao iz zatvora gde je robijao zbog ubistva francuskog navijača Brisa Tatona, nakon što je izašao iz balona za fudbal, a likvidaciju su snimile kamere.

Pojurio ga je i pucao u njega osam puta. Marković je pokušao da se odbrani, izvukavši pištolj koji mu je bio za pojasom, ali nije uspeo da ga upotrebi.

Ljubomir Kića Marković, podsetimo, bio je dobro poznat u navijačkim krugovima. Javnosti je postao poznat i zbog ubistva Brisa Tatona, zbog čega je hapšen i jedan je od 14 navijača Partizana koji su optuženi da su, kao saizvršioci, počinili teško ubistvo, jer su 17. septembra 2009. na Obilićevom vencu, na smrt pretukli Tatona, neposredno pred održavanje fudbalske utakmice Partizan-Tuluz.

Marković je zbog ubistva Tatona osuđen na 30 godina zatvora, kazna mu je potom smanjena na 15, a sa robije je izašao pola godine pre smrti.

Dok jedni izvori navode da se on posle toga smirio i odlučio da živi mirnijim životom, prema drugima, on se ponovo aktivirao u navijačkoj grupi "Alkatraz".

Aleksandar Stanković

Stanković je ubijen 13. oktobra 2016. godine. Neposredno pre ubistva bio je u teretani sa Miloradom Đ. i Veljkom B. Posle treninga bili su kafiću pored, preko puta CZ-a. Iz kafića su izašli u 21.20 sati.

Ubice su, kako se tada navodilo, čekale u tamnom BMW-u i sve vreme motrile na teretanu i kafić.

Aleksandar Stanković Sale Foto: Printskrin

Kada je Stanković ušao u svoj "audi A6", kolima je prišao BMW iz kojeg je ispaljen rafal u njega. Tada je ranjen i Milorad Đ., koji je u tom trenutku stajao pored "audija". Vozač BMW-a je dao gas i niz Bačvansku ulicu pobegli su ka gospodara Vučića i zamenili auto.

Kako se tada pisalo, motiv za ubistvo Aleksandra je osim prevlasti na tribinama navodno bilo i "otimanje" na tržištu droge.

Inače, Stanković je 2011. godine prešao je sa Severa na Jug. Njegova moć je rapidno rasla, a u žižu javnosti došao je nakon snimka na kojem se vidi kako on, Veljko Belivuk i Darko Ristić napadaju Miloša Vazuru.

Sedam godina traje "istrebljenje"

Ubistva navijača "Partizana" počela su 2015. godine. Aleksandar Joksić Joksa (35) ubijen je u Rakovici, u Beogradu, 29. septembra 2015.

Potom, Alen Kostić Kubi (27) ubijen u Železniku, u Beogradu, 13. avgusta 2016. Pa se nastavilo ubistvom Aleksandra Stankovića...

Video: Žestoka tuča navijača Partizana sa policijom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljubisa

    2. novembar 2022 | 21:49

    Bas velika steta, odstranjen je sljam drustva

  • zac

    2. novembar 2022 | 22:23

    Vi nas z.....! Ma koji navijaci,mafijasi ,kriminalci sta oni znaju o sportu o fudbalu.

  • Festi

    2. novembar 2022 | 22:17

    A neki članak o gradjevincima sa severne šipke?Ustvari nema tamo kriminalaca....🙈

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA