≫ 

Brat Milana koji je umro posle nameštanja vratnog pršljena: "Šokirani smo kvalifikacijom krivičnog dela"

Momčilo Bulatović, advokat porodice Đurić, takođe je bio iznenađen ovom odlukom

  • 1
Kiropraktičar, vrat Foto: Shutterstock

Bojan Đurić, brat Milana Đurića (58) koji je preminuo posle tretmana nameštanja vratnog pršljena - atlasa kod dr Slaviše Đurđevića u "Balans medika" klinici, izjavio je da je porodica šokirana kvalifikacijom ovog krivičnog dela.

Naime, nakon što je objavljeno da će Više javno tužilaštvo u Beogradu dostaviti Prvom osnovnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu sa elementima krivičnog dela, teško delo protiv zdravlja ljudi učinjeno iz nehata u predmetu "Balans medika", oglasio se brat preminulog Milana za Kurir.

- Iz medija sam saznao da je podneta krivična prijava protiv dr Đurđević i iznenađen sam konstatacijom da je nehat u pitanju. Moj brat Milan zadobio je teške telesne povrede. Doktor nije imao odgovarajuće kvalifikacije i sertifikate da izvodi zahvate. Ordinacija nije imala dozvolu da se bavi medicinskim uslugama. Doktor je izvršio rizičan tretman i samim tim pristao na sve posledice. Posle tog tretmana je moj brat Milan bio životno ugrožen i od posledica tog lekarskog zahvata je i preminuo - kaže Bojan.

Podseća da je inspekcija utvrdila da je duže od 15 godina radila bez dozvole da se bavi medicinskim uslugama.

Momčilo Bulatović, advokat porodice Đurić, takođe je bio iznenađen ovom odlukom.

- Iznenađeni smo takvim stavom tužilaštva, imajući u vidu činjenicu da je dr Đurđević znao da nema odgovarajući sertifikat za obavljanje takve intervencije, ali da ju je ipak preduzeo, kao i da je to rađeno na klinici koja nema dozvolu za rad. Smatramo da su to elementi umišljajnog krivičnog dela upravo zbog svega što sam sada naveo - rekao je Bulatović.

Video: Grujičić: Smrt Marka koji je preminuo nakon kolonoskopije ispitaće i vanredna spoljna komisija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N.m

    19. novembar 2022 | 20:24

    Tolike godine rada da niko nije kontrolisao kliniku?Pa nije u nekoj selendri otvorena

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA