≫ 

"Lezi dole!", sve je počelo na ulici: Snimak hapšenja kriminalne grupe u Nišu, koja je pala zbog droge

Uhapšeno je 8 osoba a zaplenjeno 80 kilograma marihuane

  • 1

U Nišu je uhapšena kriminalna grupa i zaplenjeno 80 kilograma marihuane, koja je, kako se sumnja, spremana za Tursku, a kako se može videti na snimku koji je objavio MUP, hapšenje grupe od 8 članova počelo je na ulici.

Nakon toga nastavljeno je pretresom stanova, u kojima je nađena marihuana.

Podsetimo, 80 kilograma marihuane je zaplenjeno a osam pripadnika kriminalne grupe uhapšeno je u Nišu zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopštio je MUP.

Kako se sumnja, pripadnici ove kriminalne grupe bavili su se krijumčarenjem, prodajom, skladištenjem i transportom velikih količina marihuane.

Policija je najpre u Nišu uhapsila I. P. (29), nakon što je u kamionu kojim je upravljao pronađeno 30 kilograma droge. 

- Osumnjičenom je određen pritvor do 30 dana, a policijski službenici su u nastavku akcije uhapsili organizatora grupe A. R. (62), DŽ. I. (53), obojica iz Preševa, kao i I. M. (33), M. A. (33), P. M. (33), S. J. (23) i D. Đ. (28), svi iz Niša. Pretresom stanova i drugih prostorija koje su koristili u Nišu zaplenjeno je 50 kilograma marihuane. Sumnja se da je po nalogu članova grupe vozač kamiona I. P. trebalo da preveze drogu u Tursku - navodi MUP.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Grupu su uhapsili policajci iz Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Žandarmerijom, a po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

(Telegraf.rr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA