Oslobođen optužbe za svirepo ubistvo: Apelacioni sud pravosnažno oslobodio Gatanića za pokušaj ubistva

Optužnicom je Gatariću stavljeno na teret da je tog dana došao do stana oštećenog u nameri da od njega iznudi novac, da ga je pretukao na smrt i uzeo novac iz njegovog stana

  • 1
Apelacioni sud Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslodio Milana Gatarića od optužbi da je na svirep i podmukao način iz koristoljublja ubio Srboljuba Davidovića 27. februara 2012. godine u Obrenovcu.

Istom odlukom oslobođena je i Sonja Mauzer od optužbe da je nakon ubistva pomogla Gatariću tako što je bacila u kantu obuću koju je on nosio za vreme ubistva, kao i novčanik i ključeve od stana oštećenog, navedeno je u odluci objavljenoj na sajtu suda.

Apelacioni sud je odbio kao neosnovanu žalbu tužioca i potvrdio prvostepenu presudu, ceneći da je prvostepeni sud pravilnom i svestranom ocenom svih izvedenih dokaza zakljucio da nisu dokazani navodi optužbe da su Gatarić i Mauzer izvršili krivična dela za koja su optuženi.

Optužnicom je Gatariću stavljeno na teret da je tog dana došao do stana oštećenog u nameri da od njega iznudi novac, da ga je pretukao na smrt i uzeo novac iz njegovog stana.

Mauzer je prema navodima iz optužnice, nakon što joj je okrivljeni rekao da je počinio krivično delo uzela bacila u kantu njegove krvave patike, kao i novčanik i ključ od stana oštećenog.

Nakon ubistva oni su ukradeni novac trošili na garderobu, mobilne telefone, hotel, rentiranje stana i hranu, a u cilju skrivanja Gatarića Mauzer je iznajmila stan u Meljaku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Konstantin

    25. novembar 2022 | 23:34

    Hoće li se Nada Popović oglsiti ili podneti ostavku?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA