≫ 

Ovako su pohapšeni Srbi koji su sarađivali sa kavčanima: Kokain vredan milione krili u betonskim blokovima

Kako Telegraf.rs saznaje, u akciji u Holandiji uhapšeni su D. R. (28) i D. P. (48), kod kojih je pronađeno oružje i izvesna količina novca za koju se sumnja da je nastala izvršenjem krivičnih dela

  • 7

Državljani Srbije, za koje se veruje da su deo dobro organizovane kriminalne grupe, uhapšeni su u Belgiji, Holandiji i Luksemburgu, a zaplenjeno je i više 100 kilograma kokaina, čija ulična vrednost se procenjuje na više od 10 miliona evra.

Hapšenje i zaplena sprovedeni su u koordinisanoj međunarodnoj akciji Bezbednosno informativne agencije, MUP-a Srbije i tužilaštva, u saradnji sa bezbednosnim službama iz nekoliko država EU u Belgiji.

Kako Telegraf.rs saznaje, u akciji u Holandiji uhapšeni su D. R. (28) i D. P. (48), kod kojih je pronađeno oružje i izvesna količina novca za koju se sumnja da je nastala izvršenjem krivičnih dela.

U Belgiji i Luksemburgu uhapšeni srpski državljani S. K. (36), Đ. D. (32), J. V. (33), jedno NN lice, kao i državljanin BiH S.Đ. (42).

Svi oni su, kako se veruje, bliski crnogorskom "kavačkom klanu".

Prema prvim informacijama, droga je zaplenjena u Arlonu, na jugoistoku Belgije, prilikom pretresa jednog skladišta. Osumnjičeni su pokušali da sakriju kokain u betonskim pločama radi lakšeg izvoza.

Na teritoriji Beograda uhapšen je srpski državljanin V. V. (29), kome je određeno zadržavanje od 48 sati, koji će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Policija nastavlja sa koordinisanim radom na rasvetljavanju svih okolnosti u vezi distribucije pomenutog narkotika i na otkrivanju ostalih članova navedene međunarodne organizovanane kriminalne grupe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zdravko

    26. novembar 2022 | 17:34

    Jbg, škola teška, posao od 7-3 još teži, a ljudi vole pare i lep život. Šta im drugo ostaje nego da idu u rijaliti ili da se bave kriminalom.

  • PrAvEdNiK no1

    26. novembar 2022 | 17:44

    Braća preduzetnici

  • Dixi

    26. novembar 2022 | 17:50

    Baustelci ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA