• 0
 ≫ 

Suđenje optuženom za ubistvo brata Luke Bojovića kreće ispočetka: Pit Bul prilazi Nikoli i puca mu u glavu

 ≫ 

Predsednica veća, sudija Vesna Kovačević, zakazala je za 30. januar nastavak suđenja

  • 0
Nikola Bojović, Luka  Bojovic

Foto: MUP Srbije

Nastavak suđenja Ratku Koljenšiću, optuženom za krivično delo - kriminalno udruživanje i krivično delo - teško ubistvo putem pomaganja Nikole Bojovića u Beogradu, održano je danas u Višem sudu u Podgorici.

Zbog izmene u sastavu veća, suđenje je počelo iznova, prenose Vijesti.

Predsednica specijalnog veća sudija Vesna Kovačević pročitala je na glavnom pretresu nalaz sudskog veštaka antropologa Marije Đurić Srejić iz Beograda. U zaključku tog nalaza se, između ostalog, navodi da se na video snimku vidi Saša Cvetanović zvani Pit Bul sa kačketom na glavi, i to sa velikom verovatnoćom. Reč je o video-snimku koji je napravljen neposredno pre ubistva Bojovića.

Advokat Boris Marinović je prigovorio zaključku i predložio da se sasluša veštak. Smatra da se na snimku uopšte ne može uočiti da se radi o Saši Cvetanoviću. Nakon većanja, sud je prihvatio njegov predlog i veštak će biti saslušan putem video-linka.

Predsednica veća, sudija Vesna Kovačević, zakazala je za 30. januar nastavak suđenja.

Na jednom od prethodnih suđenja advokat Marinović je kazao da je sporno da li je Cvetanović na tom snimku jer ima kačket na glavi i da li je pucao.

“Okrivljeni Koljenšić ne spori da je bio tu, da se sreo sa Cvetanovićem, ali tvrdi da nije bio prisutan u vreme ubistva i da nije znao šta će uraditi“, izjavio je ranije Marinović.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni Ratko Koljenšić u periodu od kraja aprila 2013, do 16. jula 2013. godine, na teritoriji Crne Gore i Srbije, sa umišljajem, postao pripadnik organizovane kriminalne grupe koja ima za cilj vršenje krivičnih dela za koja se može izreći kazna zatvora od 40 godina, koju su organizovali Miloš Delibašić i sada pokojni Slobodan Šaranović, a čiji su pripadnici postali Miloš Vojinović, Slaviša Novaković i Goran Maletić rođen Bojanić.

U optužnici piše da su Delibašić i Šaranović S., za organizovanu kriminalnu grupu stvorili plan na skrivanju pripadnika grupe, obezbedili novac, oružje i municiju, te organizovali obuku u pucanju iz vatrenog oružja Saše Cvetanovića i Vojinovića, na improvizovanom strelištu i metama u obliku plastičnih lutaka u mestu Lijeva Rijeka u Crnoj Gori, radi vršenja ubistva i drugih krivičnih dela.

U optužnici se navodi da su obezbedili 150.000 eura za ostvarenje plana i isplatu naknade pripadnicima organizovane kriminalne grupe, te pratili kretanje i ustaljene navike lica koja su planirali da ubiju. Planirali su da ubiju Vladimira Jovanovića iz Beograda, Luku Đurovića iz Bara, i Korać Filipa iz Beograda, za koje su smatrali da su pripadnici suparničke kriminalne grupe Luke Bojovića, koju su smatrali odgovornom za ubistvo sada pokojnog Branislava Šaranovića, koje je izvršeno 08. 10. 2009. godine u Beogradu.

U optužnici se dodaje da je okrivljeni Koljenšić u toku aprila i maja meseca 2013. u Beogradu i Budvi, s umišljajem pomogao drugome u izvršenju ubistva, tako što je zajedno sa Cvetanović Sašom, prihvatio ponudu sada pokojnog Slobodana Šaranovića, da za 30.000 eura, ubiju Nikolu Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića. U optužnici se navodi da je iznajmio stan u Beogradu, u kojem je boravio sa Cvetanovićem, te iznajmio automobil od renta kar agencije, a zatim zajedno pratili kretanje i ustaljene navike Nikole Bojovića.

U optužnici se navodi da je Cvetanović ubio Bojovića 29. aprila 2013. godine, nakon čega su zajedno se vratili u Crnu Goru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima