≫ 

Tužilaštvo u Vranju: Iznenađeni smo oslobađajućom presudom za ubistvo Perića

Vladica Petrović (37) prvostepenom presudom Višeg suda u Vranju oslobođen je optužbe da je 2017. godine ubio Predraga Perića (47), vlasnika Tehničkog pregleda Perić iz Žitorađa kod Surdulice

  • 0
Ubistvo Predrag Perić Žitorađa Surdulica Foto: S. Tasić

Povodom javno i usmeno objavljene odluke Višeg suda u Vranju kojom je sud oslobodio optuženog Petrović Vladicu iz sela Prekodolca da je izvršio iz koristoljublja krivično delo teško ubistvo u sticaju sa krivičnim delom, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, moramo da upoznamo javnost da smo iznenađeni ovakvom odlukom, kažu iz Višeg javnog tužilaštva u Vranju.

- Predsednica veća koje je vodilo ovaj krivični postupak prilikom javnog objavljivanja odluke nije dala kratke razloge za svoju odluku,da bi smo znali šta je sud rukovodilo da donese ovakvku odluku, tako da očekujemo pismeni otpravak presude, protiv koje ćemo izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Nišu. Moramo da istaknemo, da je posle nepristrasne i detaljne istrage, prikupljen veliki broj dokaza, na kojima smo zasnovali svoju optužnicu. Naime, predloženo je i izvedeno saslušanje brojnih svedoka (24) i saslušanje jednog zaštićenog svedoka XY. Takođe, predložen je i izveden veliki broj pisanih dokaza u vidu: listinga i analize baznih stanica, različita veštačenja (telefona, optuženog, biološka, informatička), kriminalističko tehnička dokumentacija, uvid u spise izvršitelja

i drugo. Tako da kao zastupnici javne optužbe, smatramo da je optuženo lice izvršilo krivična dela koja mu se stavljaju na teret i to ćemo dokazivati i u žalbenom postupku - navodi se u saopštenju.

Vladica Petrović (37) prvostepenom presudom Višeg suda u Vranju oslobođen je optužbe da je 2017. godine ubio Predraga Perića (47), vlasnika Tehničkog pregleda Perić iz Žitorađa kod Surdulice.

Ubistvo se dogodio u selu Žitorađe u julu 2017. godine, kada je ispred objekta tehničkog pregleda, u kojem je Perić živeo sam, njegovo beživotno telo pronađeno u lokvi krvi, samo nekoliko desetina metara od puta Vladičin Han - Surdulica.

Više javno tužilaštvo u Vranju podiglo je optužnicu u decembru 2018, zbog postojanja opravdane sumnje da je učinio krivično delo teško ubistvo.

Petrović je optužen da je to delo počinio u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija (iz člana 348, stav 4, u vezi sa stavom 1 Krivičnog Zakonika).

Prema navodima optužnice, optuženi je navodno 23. jula 2017. godine, između 3 i 3.30 posle ponoći, u svom selu, ispred Tehničkog pregleda u vlasništvu oštećenog, „iz koristoljublja lišio života sada pokojnog Perića“. Inače, Predrag Perić bio je poznati biznismen kako u Surdulici, tako i u Vladičinom Hanu.

Optuženi je oslobođen usled nedostatka dokaza, ali oštećena strana i tužilaštvo na ovu nepravosnažnu presudu imaju pravo žalbe i u tom slučaju o njoj će odlučivati Apelacioni sud u Nišu.

(Telegraf.rs, S.T. )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA