"Pretukao je mene i sina, a mom ocu gurao palčeve u oči": Teška ispovest žene iz Dobanovaca

"Molim vas da ga ne puštate iz zatvora, pobiće nas!"

  • 5
Nasilje u porodici Dobanovci Foto: Privatna arhiva

Jelena B. (72) koju je suprug Sava B. (72) krvnički pretukao u Dobanovcima, a potom i sina Alberta koji je ometen u razvoju, zatim njenog oca Kostadina, kaže da trpi nasilje od prvog dana braka i moli nadležne da nasilnika ne puštaju iz zatvora jer se plaši da će da ih ubije.

"Godinama trpim nasilje, ali nikada nije tukao nikog drugog osim mene. Nisam smela do sada da prijavim, ali sada je moralo... On pije od kada se rodio, njegov otac se hvalio kako on pije od malena. Moj otac Kostadin živi u Republici Srpkoj i zimi dolazi kod nas i to ga je upravo Sava zvao da dođe kod nas. Skuvala sam ručak, postavila sam sto, a on je ušao pijan sve bacio na pod. Onda sam otišla do radnje da kupim hleb, da ocu i sinu dam da jedu nešto, sve je opet bacio na pod. Onda je počeo da mi udara šamarre, da me čupa. Nađ sin ima 48 godina i bolestan je, on se umešao, pa je i njega počeo da tuče. Onda je moj otac Kostadin rekao, nemoj Savo da ih tučeš to su ti žena i sin. Uhvatio je mog oca za vrat, stiskao mu je uši dok nije krenula krv da curi, palčeve mu nabijao u oči i vikao ti si došao u moju kuću da mi pričaš šta ću ja da radim", rekla je Jelena.

Ona je, kako kaže, pokušala da odbrani oca, međutim, Savo je tada počeo da ga gazi. Istrčala je napolje i zvala komšiluk, samo jedan komšija je pomogao i smirio Savu koji je već dovukao dedu u hodnik i držao  mu nogu na vratu.

"Molim vas da ga ne puštate iz zatvora, pobiće nas! Kada je došla policija on se drao na njih, vikao da u svojoj kući može da radi šta hoće. Govori stalno da sam ja ku*va, da deca nisu njegova. Imamo i ćerku koja je završila Mašinski fakultet, a nije hteo da joj da pare da diplomira. Ona se udala i otišla...", kaže ona u suzama.

Osumnjičenom je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati i pisana prijava za nasilničko ponašanje. Inače, u ovoj porodici ranije nije bilo prijava za porodićčno nasilje.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu odredilo je zadržavanje dana 11.12 osumnjičenom B.S. (72) zbog izvršenja krivičnog dela nasilje u porodici.

Video: Stravično porodično nasilje u Dobanovcima: Potresna ispovest prvog komšije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CH

    12. decembar 2022 | 17:09

    Ćutala i trpela!!!!Zašto ?Zbog koga.Trebala je motkom da ga samo jednom udari.Mozda bi se opametio.Skot bolesni.

  • POKUŠAJ UBISTVA

    12. decembar 2022 | 19:22

    Stajao tako starom čoveku nogom na vratu, gazio ga, to bi možda mogli tretirati kao pokušaj ubistva. Šta uopšte znači to nasilje u porodici, pa zar žrtve sad treba da strepe kad će on da izađe iz zatvora i dovrši započeto?

  • Mili

    12. decembar 2022 | 17:54

    Ajd' sad da vas vidim,socijalnu službu,policiju i tuzilaštvo?Ili će za koji dan prebijena žena biti novi naslov"Muž do smrti pretukao ženu".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA