Udavio dete (2) u kofi, isekla i skuvala muža, preklao porodicu: 5 najmonstruoznijih zločina u 2022. u Srbiji

Zločin koji je Srbiju zavio zauvek u crno dogodio se u Vršcu kada je Marko B. (35) udavio ćerku, devojčicu (2), pa se obesio

  • 3
zlocini 2022. Foto: Milena Đorđević, Privatna arhiva, Facebook/Vera Djekic, Ilija Glisovic, Srdjan Peric

Godinu koja je za nama 0beležilo je 5 monstruoznih zločina od kojih se dugo nećemo oporaviti. 

Udavio ćerku (2), pa se obesio

Zločin koji je Srbiju zavio zauvek u crno dogodio se u Vršcu kada je Marko B. (35) udavio ćerku, devojčicu (2), pa se obesio.

Marko je u maju dete udavio u posudi sa vodom, pa se obesio. Pre zločina supruzi Suzani je posalo poruku - "ubiću dete, pa sebe". Devojčica je prema nalazima obdukcije preminula od gušenja vodom, odnosno, davljenja.

Marko je godinama zlostavljao suprugu Suzanu što je bio razlog da ona podnese zahtev za razvod braka.

Prema presudi, u vremenskom periodu od 2017. godine i zaključno sa 29. aprilom 2022. usled mešovitnog poremećaja ličnosti i anksiozno depresivnog poremećaja, drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozio je spokojstvo, telesni integritet i duševno stanje svoje supruge tako što ju je u dužem vremenskom periodu fizički i psihički zlostavljao ograničavajući joj kretanje, te nedozvoljavajući joj da se viđa sa kim želi, određujući joj koje knjige sme da čita, nedozvoljavajući joj da koristi bilo kakvu vrstu društvenih mreža dok je on na poslu, želeći da uspostavi potpunu kontrolu nad njenim životom, te kada bi se za bilo šta usprotivila udario bi joj šamar za svaku sitnicu.

Ubio komšinicu, policajca, pa se upucao

Krvavi pir u Zaječaru dogodio se u martu ove godine kada je Dušan Zagorac ubio komšinicu Đekić Veru, a potom pucao u policajca Ivana Đurđevca, a zatim sebe ubio na tavanu.

Zločin se dogodio na stepeništu u Ulici 7. septembra.

- Komšije su pozvale policiju jer su se čuli pucnji, Zagorac je prvo ubio komšinicu, a onda je pošao da izađe iz stana i naleteo na policiju i pucao. Tada je ubijen Ivan Đurđevac. On je potom otišao na tavan i pucao u sebe - rekao nam je tada sagovornik.

Zaječar ubistvo, Ivan Đorđević, Vera Đekić Foto: Privatna arhiva, Facebook/Vera Djekic

Inače, Dušan Zagorac je živeo u stanu iznad svoje žrtve, a preko vrata žrtve i napadača sada su policijske trake. Trake su i preko na stepeništu koje vodi ka tavanu, gde je presudio sebi.

Nakon što je presudio komšinici, koju je godinama maltretirao Dušan se zabarikadirao na tavanu i upucao.

Podsećamo, prema našim informacijama, on je godinama maltretirao komšinicu, koja je protiv njega navodno podnela više prijava.

- Dušan Zagorac je samoubistvo izvršio pucnjem iz vatrenog oružja, koje nije bilo u legalnom posedu. Ranjenih u događaju nije bilo, odnosno netačni su navodi da su u događaju povređena još dva policijska službenika - rekli su tada u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru za Telegraf.rs.

Nožem iskasapio nepokretnog dedu, majku i oca

Zločin kakav ni najsatriji meštani Čačka ne pamte dogodio se u aprilu kada je Ilija Glišović (21) presudio majci, ocu i dedi, a zatim pobegao. Policija ga je uhapsila deset sati kasnije nedaleko od kuće. 

Tela je zatekao sin i unuk Nikola Glišović.

"Mladić je pozvao policiju i rekao da se u hodniku njegove kuće nalaze tela roditelja. Da je svuda okolo mnogo krvi. Međutim, tek kada je došla policija u spavaćoj sobi nađeno je i telo njegovog dede. Ulazna vrata bila su sva krvava. Nikola je odmah policiji rekao da je zločin najverovatnije počinio njegov nrat Ilija", kaže naš sagovornik blizak istrazi.

Prema našim informacijama, telo Svetlane (49) nađeno je u hodniku kuće, a nedaleko od nje bio je Milan (57). U sobi je policija zatekla telo Sretena (87).

Obdukcija je pokazala da je troje Glišovića ubijeno nožem.

Podsećanja radi, Ilija je ranije privođen zbog nasilničkog ponašanja, tačnije zbog nasilja u porodici, ali i zbog narkotika, a poznanici njegove porodice kažu i da je jedan određeni vremenski period proveo u specijalnoj psihijatrijskoj bolnici.

- Pre mesec dana je pušten sa odeljenja čačanske bolnice, lečio se od narkomanije. Često je potezao nož na njih - kažu komšije.

Izbola muža i skuvala ga pred detetom

U maju Tereza Pejić (46) je svirepo ubila Srđana P. (42) u njegovoj kući u Zrenjaninu tako što ga je ubadala nožem, pa isekla motornom testerom pred svojom maloletnom ćerkom koja ima 16 godina i potom mu pojedine delove tela kuvala u šerpi.

Prvo mu je dala lekove za spavanje.

Zrenjanin ubistvo, Srdjan Peric, Tereza Foto: Facebook/Srdjan Peric

To je gledala njena maloletna ćerka i pozvala starijeg brata. Tokom istrage pronađeni su i delovi tela u loncu na šporetu rekao je naš sagovornik blizak istrazi.

Ona je sprovedena direktno na odeljenje Psihijatrije i već je registrovana kao psihički bolesnik.

Raskomadano Ivanovo telo nađeno u buretu na dan kada mu se supruga obesila

Telo Biljane Stojanović (38) otkriveno je u julu u šupi u dvorištu porodične kuće u selu Veliko Trnjane kod Leskovca, a istog dana pronađeno je i telo njenog supruga Ivana (40) u podrumu, odnosno, u zabetoniranom buretu.

Biljana se, kako je navedeno, sama ubila, a Ivan je prema prvim informacijama ubijen nožem, pa "spakovan" u bure. Njegovo telo pronašao je slučajno njegov rođeni brat policajac Nenad kada je sišao u podrum i primetio neobičnu betonsku "izbočinu". Uzeo je malj i počeo da udara, a kada je razbio beton pronašao je svog rođenog brata. Inače, Ivan je radio u Rusiji, a Biljana je pričala da se on vratio na rad u pomenutu zemlju i da ga zato nema.

Inače, Biljana i Ivan imaju troje dece, dve ćerke i jednog sina.

Biljana je, kako su naveli Ivanovi roditelji Jovan i Ruža, rekla svima da se on vratio u Rusiju, a od tada je prošlo tri godine. Meštani su takođe verovali u tu priču. Međutim, tek sada je otkriveno da je zabeležen Ivanov ulazak u Srbiju pre tri godine, ali ne i izlazak. Na tu priču "naseo" je i Ivanov rođeni brat Nenad koji je policajac.

Veruje se da ga je ona ubila.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mixx

    1. januar 2023 | 10:15

    Mogao si sutra,ne moras da 1.1.

  • Rasulo

    1. januar 2023 | 11:22

    Ovaj poznat kao nasilnik,ubio svoje dete( ko je dozvolio da vidja dete) ,ovaj decko sto je pobio porodicu-pusten sa psihijatrije...???? Krivci su oni koji te ljude nisu osudili ili zadrzali na robiji

  • Beli

    1. januar 2023 | 11:26

    Najteži zločini ali da je bilo koji zločin zavio Srbiju u crno se ne slažem. Kažete zločin zauvek zavio Srbiju u crno. Ludilo. Zašto bi Srbija bila zavijena u crno? Jadna žrtva, bliža i dalja rodbina ali šta sa time ima ostatak Srbije?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA