• 0
 ≫ 

Devojka danas oči u oči sa Mikom Aleksićem: Nastavljeno suđenje učitelju glume

, Telegraf
 ≫ 

Na današnjem suđenju očekuje se da advokat odbrane nastavi sa ispitivanje svedoka oštećene N. V. , ali i suočavanje oštećene i Aleksića

  • 0

Suđenje vlasniku dramskog studija Miroslavu Aleksiću, optuženom za više silovanja i polnih uznemiravanja polaznica njegove škole, počelo je u Višem sudu u Beogradu. 

Učitelj glume u pratnji advokata  došao je u sud.

Na današnjem suđenju očekuje se da advokat odbrane nastavi sa ispitivanje svedoka oštećene N. V. , ali i suočavanje oštećene i Aleksića.

Ona je na prethodnom ročištu rekla da je Mika bio starija osoba koja je mogla da su razume, ali da je negativno govorio o ženama i dodavao da svaka mora da ima tajnu. Tada je, kako je rekla, "shvatila da je to bila podloga za ono što je sledilo kasnije".

Odbio da odgovara na pitanja

Na jednom od prethodnih ročišta, koje je bilo još jedno u nizu odloženih, ali ovog puta nije bilo u pitanju Aleksićevo loše zdravstveno stanje, već to što je vlasnik škole glume odbio da odgovara na pitanja punomoćnika oštećene Milene Radulović Jugoslava Tintora.

- Neću da odgovaram na njegova pitanja, on je 72 puta davao izjave za medije o ovom slučaju i time ga iz sudnice premestio u javnost - objasnio je Aleksić.

Tintor mu je na to rekao "da se zapita da li je ikada bio učitelj glume".

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takode kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksulano zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.

Uhapšen je 16. januara i do 10. septembra 2021. godine je bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elekronski nadzor. Kućni pritvor mu je ukinut 10. marta 2022. godine i od tada se brani sa slobode.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok