Udarala Majdu u glavu šoljom, davila kablom i isekla na komade: Zločin za koji je Jelena dobila 30 godina

Kada ju je ubila, raskomadala je i njeno telo spakovala u kofer

  • 6
Jelena Špagović, Majda Garović

Foto: Facebook

Jelenu Špagović Apelacioni sud u Beogradu juče je pravosnažno osudio na kaznu zatvora od 30 godina, zbog brutalnog ubistva iz koristoljublja penzionerke Majde Garović (80) u junu 2019. godine.

U optužnici je navedeno da je Jelena porcelanskom šoljom udarila Majdu u glavu, koja je onda sela u fotelju. Pošto se šolja razbila, optužena je uzela drugu i njom je opet udarila u glavu, a Majda se branila rukama. Onda je otišla u kuhinju i uzela činiju ili šerpu i njome je udarala po glavi. Onda ju je davila rukama i pošto nije imala snage, otišla je u kupatilo i uzela kabl, pa je njime davila. Zatim je skinula majicu obmotala oko kabla i nastavila davljenje. I na kraju je dohvatila i dva jastuka i njima ju je gušila dok nije videla da se Majdine ruke više ne pomeraju.

"Nisam imala nameru da ubijem Majdu. Znale smo se godinama i dogovorile da tog dana dođe kod mene u stan. Posvađale smo se i zapretila mi je da će da kaže mom bivšem suprugu da joj dugujem novac. Gurnula sam je, a i ona je mene. Uzela sam šolju i dva puta je udarila. Počela je da krvari. Bilo je baš mnogo krvi. Pao mi je mrak na oči, izgubila sam kontrolu nad sobom. Udarila sam je činijom, koju sam donela iz kuhinje. Kajem se zbog toga što sam uradila. Nisam je ubijala satima. Sve ukupno, od kad je ušla kod mene u stan, pa do mog izlaska prošlo je tri do četiri sata. Uzela sam nakit, koji je spao sa njenog tela i prodala, ali bez ideje da zaradim, već da prikrijem tragove. Nisam rekla tužiocu u Mitrovici da sam koristila gajtan i davila je. To je izvučeno iz konteksta", rekla je u svojoj odbrani Jelena Špagović.

U optužnici se dalje se navodi da je posle zločina, uzela je nakit koji je starica nosila na sebi, nekoliko naočara i novčanik, a potom isečeno telo spakovala u kofer i krv u dnevnoj sobi očistila troprocentnim hidrogenom. Potom je, kao da se ništa nije dogodilo, telo ostavila u stanu i otišla s bivšim mužem da detetu kupi cipelice.

Nakit koji je uzela prodala je u dve zlatare za 142.600 dinara i 9.000 dinara i te pare zadržala, a 1.200 evra koje je pripremila da vrati iskoristila je za plaćanje iznajmljenog stana.

Tri dana kasnije kofer je uz pomoć komšije, koji je naišao, spakovala u gepek iznajmljenog automobila i odvezla se u Krčedin. Zaustavila se kraj niza kontejnera i u higijenskim rukavicama izvukla kofer, ubacila ga u kontejner, koji je oborila i zapalila.

Tokom postupka utvrđeno je da je sledećeg dana iz stana izbacila fotelju s koje nije mogla da opere krv ubijene, a potom je zapalila. Da izbaci fotelju pomogao joj je brat Saša Dujović, za kojeg se u prvi mah mislio da joj je pomogao u ubistvu, ali se kasnijom istragom utvrdilo da nije.

"Sa sesrtom sam tad bio u dobrim odnosima, pomagali smo se i često sam joj čuvao dete. Zvala me i rekla da mora da kreči, da gazda hoće da kupi nov nameštaj i da dođem da joj pomognem da izbaci stari. Kad sam došao zajedno smo izneli plavu fotelju, malo veću, preko koje je bio čaršaf, ali se ja tad nisam pitao zašto. Ostavili smo je pored kontejnera ispred zgrade i otišao sam kući. U tom periodu posle i do hapšenja nisam primetio da se išta promenilo u Jeleninom ponašanju ili materijalnom stanju", ispričao je Dujović.

Inače, kasnije je utvrđeno da je fotelja koju su iznosili bila je sva od krvi.

Video: U ovoj kuću u Zemunu dogodio se stravičan zločin: Muž svirepo ubio suprugu u njihovom domu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    1. februar 2023 | 14:21

    Malo je 30 godina za ovakvog zlotvora...

  • iskreno

    1. februar 2023 | 14:34

    Premalo je dobila jadna Srbijo!

  • Mala

    1. februar 2023 | 15:36

    E,moja ti za 2.000e sad cami u zatvoru 30god. Kako si glupa nisi ni svesna...Nikad mi nece biti jasno;misle ako ubiju nekog da se to nikad nece otkriti,ccc

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA