Vreme čitanja: oko 5 min.

"Ne sećam se trenutka nesreće": Svedočio dečko lepe Milice (17) iz Novog Sada koju je usmrtio vozač "džipa"

Vreme čitanja: oko 5 min.

Svedok Đorđe Vukosavljević je naveo da je do nesreće došlo oko 50 metara iza njegovog vozila, da je potom u retrovizoru uočio da se nešto dešava, a onda usporio i prešao u desnu traku da ga naialzeće vozilo ne bi udarilo

  • 6
Zoran Janković, Milica Milićević Foto: Privatna arhiva

U Višem sudu u Novom Sadu juče je održano suđenje Ognjenu Kljajiću iz Temerina koji je na Beogradskom keju svojim automobilom "rendž roverom" pokosio Milicu Milićević (17)i njenog momka koji su bili na skuteru.

Milica je preminula od posledica nesreće.

Na ročištu je ispitan oštećeni i četiri svedoka.

Svedok oštećeni Zoran Janković, Miličin momak, naveo je da ostaje pri iskazu koji je pred tužiocem dao 9. septembra 2021. godine.

- Ne bih mogao da se setim kako sam bio pozicioniran, ali mislim da sam skrenuo ulevo. To se sećam, da je trebalo da skrenem ulevo. Ja se ne sećam da li sam skrenuo u Ulicu beogradskog keja ili nisam. Ono čega se poslednje sećam jeste da je trebalo da skrenem ulevo - rekao je Janković.

On je dodao da je od početka postupka preko društvenih mreža dobijao "neke gluposti u vezi sa tim slučajem, poslate sa lažnih profila". Istakao je da to nije uticalo na njega da u bilo kom momentu promeni iskaz koji je dao u tužilaštvu.

- Od ulaza zgrade u kojoj je stanovala Milica do ulice Kozačinskog ima pet do 10 metara. Od mesta gde sam ja ušao na kolovoz ulice Kozačinskog, pa do mesta gde se, da kažem ulica Kozačinskog uliva u Ulicu beogradski kej ima negde jedan do dva metra, to je odmah na ćošku. Od ulaza zgrade do mesta ulaska na kolovoz Ulice Kozačinskog nas dvoje smo sedeli na motoru i ja sam se odgurivao nogama i takosam stigao u Ulicu Kozačinskog, nisam palio motor. Ja sam i ranije išao tim putem. Znam da tu postoji saobraćajni znak "stop" - ispričao je.

Kako je rekao, kada se našao na raskrsnici proverio je saobraćaj, pogledao levo i desno, neposredno pre nego što je krenuo ulevo. Nakon toga se, tvrdio je, ne seća ničega.

- Ne sećam se da li sam zaustavio motor pre ulaska u Ulicu beogradski kej ili nisam. Ne mogu da tvrdim da sam se potpuno zaustavio u momentu kada sam proveravao saobraćaj na kolovozi Beogradskog keja, mislim da sam bio u nekom polukretanju i nalazio sam se na kolovozu ulice Kozačinskog. U tom momentu, koliko se sećam, nije bilo vozila koja su nailazila sa leve, ni sa desne strane Beogradskog keja - dodao je.

On je istakao da se ne seća u kom je položaju bio motor kada je na njega naletelo putničko vozilo, niti kako se u tom momentu kretao.

Svedok Lazar Marjanski rekao je da se u trenutku nesreće nalazio na mestu koje je od mesta sudara udaljeno oko 10 metara.

- U momentu kada sam išao iz prodavnice, krenuo levo ka Žeželjevom mostu. Pre sudara nisam primetio motor. Čuo sam zvuk i zbog toga sam se okrenuo i pogledao. Video sam kako leti motor. Ja nisam video gde se motor nalazio pre kontakta. U tom momentu nije bilo drugih vozila osim motora i crnog džipa koji su bili parkirani sa strane. Od momenta kad sam izašao iz radnje do momenta sudara, nisam primetio da je prolazilo bilo koje vozilo. Nakon kontakta bilo je zaustavljenih vozila koja su stala da pruže pomoć povređenima, ona su nailazila iz oba pravca - ispričao je Marjanski.

Dodao je da se našao na mestu nesreće i stajao tu sa drugim ljudima, te da je video da se crni džip nakon sudara nije zaustavio nego da je nastavio da se kreće do kružnog toka i nastavio ulevo.

- Ja se ne sećam kako sam praitio kretanje džipa i povređenih lica, ne mogu da se izjasnim na pitanje tužioca da li sam duže vreme pratio jedno ili drugo, odnosno na šta sam bio više skoncentrisan - objasnio je.

Na pitanje zamenika višeg javnog tužioca da li može da verbalizuje na koji način je posmatrao kretanje džipa sa jedne strane, a sa druge strane ulice posmatrao povređene, svedok je rekao da je "malo gledao u povređene, a malo u džip", te da "nije duže vreme gledao na jednu stranu".

- Video sam devojku koja je ležala ispred mene na parkingu između vozila i dečka koji je ležao na sredini puta. Tu se nalazio i motor, dok džip nisam video jer se udaljio sa mesta gde se dogodila nesreća i otišao u pravcu Žeželjevog mosta i pijace - zaključio je.

Svedok Đorđe Vukosavljević je naveo da je do nesreće došlo oko 50 metara iza njegovog vozila, da je potom u retrovizoru uočio da se nešto dešava, a onda usporio i prešao u desnu traku da ga naialzeće vozilo ne bi udarilo.

- Procenio sam da se to vozilo, crni džip, kretao većom brzinom od mog vozila i smatrao sam da bi bilo bolje da pređem u desnu kolovoznu traku da bih mu ustupio mesto da me obiđe i da me ne bi udarilo. Kada me je džip obišao, ja više nisam bio fokusiran na njegovo kretanje - objasnio je i rekao da pre toga džip nije bideo jer je bio fokusiran na motor koji je padao i varničio.

Za reč se javio okrivljeni Ognjen Kljajić kako bi se izjasnio povodom iskaza svedoka.

- Slušao sam današnje izlaganje svedoka i hteo bih da dodam u odnosu na iskaz Đorđa Vukosavljevića da se ja ne sećam da sam obišao, odnosno prošao pored bilo kog vozila i ja sam ubeđen da sam se zaustavio nakon udara - rekao je.

Tužilac se usprotivio dokaznim predlozima odbrane da se u svojstvu svedoka ispitaju lica koja je okrivljeni spomenuo prilikom iznošenja odbrane, na šta je branilac okrivljenog Milan Latinović istakao da smatra da je potrebno da sud uzvoji dokazne predloge i da se na okolnosti količine i dinamike pijenja alkohola ispitaju predloženi svedoci, a nakon toga da se veštak sudske medicine izjasni u pogledu preračuna alkohemije.

Sud je usvojio dokazni predlog odbrane i na narednom suđenju, zakazanom za 31. mart, u svojstvu svedoka će da budu ispitani Slobodan Ždrnja, Velibor Vučenović, SLobodan Kljajić, kao i veštaci Dragan Drašković i Milijana Dražetin.

Ne oseća se odgovornim

Podsetimo, Kljajić se tereti da je "rendž roverom" na Beogradskom keju, u smeru prema Žeželjevom mostu, naleteo na Jankovića koji je upravljao skuterom i njegovu devojku. Mladić i devojka su od siline udarca odleteli oko 30 metara, a vozač automobila je, kako se sumnja, bežeći sa mesta nesreće pregazio Milicu, koja je nekoliko sati kasnije preminula u bolnici. Janković je sa teškim povredama bio hospitalizovan u Institutu u Sremskoj Kamenici.

Kljajić je, navodno, imao 1,8 promila alkohola u organizmu. On je na početku suđenja, 23. januara, prvi put izeo odbranu i tada je rekao da se ne oseća odgovornim za tu saobraćajnu nesreću, a potom dodao da mu je jako žao što se sve dogodilo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Antiglobalistkinja

    9. februar 2023 | 16:52

    Tatin sin koji je zasticen kao beli medved, vec se u napred zna da ga nece strogo ni osuditi.Mrtav pijan je bio, razneo to dvoje mladih i nije se pokajao ni tren.Sada ce tata da podmaze i sinak ce da nastavi da zivi, dok te devojke nema.

  • Bane

    9. februar 2023 | 16:28

    Dve godine njima treba i još sud nije gotov... Banana država.

  • Željko

    9. februar 2023 | 16:21

    Ubiješ nekoga i neodećaš se odgovornim. Svska čast.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA