Vreme čitanja: oko 1 min.

Ekipi Džonija sa Vračara produžen pritvor: Sumnjiče se za tri ubistva i pet pokušaja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kao vođe grupe „Vračarci“ označeni su Nikola Vušović koji se nalazi u bekstvu i Uroš Pipevski koji je uhapšen u Portugalu

  • 0
Hapšenje na Vračaru, pripadnika klana Džonija sa Vračara, Nikola Vušović Foto: MUP

Apelacioni sud u Beogradu produžio je pritvor za 16 osumnjičenih pripadnika organizovane kriminalne grupe Vračarci, koji se sumnjiče za tri teška ubistva i pet pokušaja teških ubistava.

Osumnjičenima je pritvor produžen za još tri meseca i može da traje najduže do 5. maja, potvrdila je za Tanjug portparol Apelacionog suda Mirjana Piljić.

Pritvor je Drašku Nikoliću produžen zbog opasnosti od bekstva, zbog sumnje da će ometati postupak uticanjem na svedoke i zbog sumnje da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Osumnjičenima Nedeljku Todoroviću, Luki Ceroviću, Aleksandru Miloševiću, Aleksandru Neumovskom, Vladanu Miketiću, Darku Miletiću, Đorđu Kneževiću, Ivi Bukljašu, Jovanu Bošnjaku, Nikoli Kačareviću, Marku Taciću, Nikoli Božoviću, Radivoju Jovanoviću, Stevanu Mandariću i Nikoli Vukojeviću, produžen je pritvor iz istih razloga kao i zbog uznemirenja javnosti.

Tužilaštvo za organizovani kriminal sprovodi istragu u ovom slučaju protiv ukupno 38 osoba.

Kao vođe grupe „Vračarci“ označeni su Nikola Vušović koji se nalazi u bekstvu i Uroš Pipevski koji je uhapšen u Portugalu.

Grupa se tereti za ubistva Aleksandra Šarca, Aleksandra Halabrina i Dragan Ristića i pokušaj ubistva Samira Divljanovića, Miloša Nilovića, Andriju Zarića, Arsenija Stefanovića i sada pokojnog Lazara Vukićevića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA