≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oglasio se MUP povodom netačne informacije iz Kruševca: Najavljene mere protiv osoba koje su širile paniku

Vreme čitanja: oko 1 min.

O ovom događaju policija je sačinila službenu belešku, budući da nije bilo elemenata niti krivičnog dela niti prekršaja

  • 0
Policija automobil kola rotacija Foto: Shutterstock

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova povodom lažne vesti koja je širila paniku i uznemirila javnost ističu da su apsolutno netačni navodi pojedinih medija koji su objavili da je naoružana osoba ušla u osnovnu školu u selu Dvorane, saopštio je MUP.

Policijski službenici su odmah po prijavi iz osnovne škole u selu Dvorane kod Kruševca, da se nepoznata osoba kreće oko škole sa oružjem, izašli na lice mesta i proverom užeg i šireg područja škole utvrdili da prijava nije istinita.

Naime, policija je ustanovila da se učenik sa rukom u gipsu igrao u dvorištu škole, što je i potvrđeno pregledom video nadzora.

O ovom događaju policija je sačinila službenu belešku, budući da nije bilo elemenata niti krivičnog dela niti prekršaja.

Ministarstvo unutrašnjih poslova će u saradnji sa nadležnim tužilaštvom preduzeti zakonske mere protiv osoba koje su širile paniku i uznemirile javnost i raditi na utvrđivanju izvora dezinformacije.

Video: Prosvetari izašli na ulice zbog nasilja u školama: Sutra štrajk u celoj zemlji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA