≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Odloženo saslušanje svedoka incidenta u Tehničkoj školi u Trsteniku, gde su učenici izmakli stolicu nastavnici

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj maloletnik, koji se, inače procesuira pred Višim sudom u Kruševcu, nije mogao da bude saslušan, jer jedan od roditelja nije mogao da prisustvuje saslušanju

  • 1
Nasilje, Tehnička škola, Trstenik Foto: Nikola Anđić

Saslušanje svedoka incidenta, koji se u Tehničkoj školi u Trsteniku odigrao prošlog novembra, odloženo je danas pred Osnovnim javnim tužilaštvom u ovom gradu, navode Novosti. 

Danas je u okviru istražnih radnji u postupku, gde je osumnjičen M. M. (18), đak koji je snimao izmicanje stolice profesorki Mariji Stevanović, trebalo da bude saslušan drugi učesnik incidenta, ali kao svedok - I. K. (16). Ovaj maloletnik, koji se, inače procesuira pred Višim sudom u Kruševcu, nije mogao da bude saslušan, jer jedan od roditelja nije mogao da prisustvuje saslušanju.

Doneta je odluka da se saslušanje odloži za 21. mart.

U međuvremenu je iz Niša pristiglo i mišljenje veštaka o zrelosti osumnjičenog M. M.(18). Veštaci su procenili da je M. M. nezreo za svoj uzrast što znači da mu se, ukoliko dođe do suđenja, može suditi pred Osnovnim sudom u Trsteniku, ali samo po Zakonu o maloletnim učiniocima krivičnih dela, a ne po Krivičnom zakonu.

Drugim rečima, M. M. jeste krivično odgovoran, ali ne može biti kažnjen po zakonu koji se primenjuje punoletnike. Očekuje se da nakon saslušanja svedoka, bude doneta odluka o podnošenju optužnog predloga ili odbačaju krivične prijave.

M. M. je zajedno sa N. Ž. (17), đakom koji je snimao incident, kažnjen ukorom Nastavničkog veća i jedinicom iz vladanja.

Obojica su nastavili da pohađaju školu, a nastavi se vratila i oštećena u slučaju, profesorka engleskog jezika.

Učenik I. K, koji danas nije saslušan, ispisao se iz škole dan pre nego da Nastavničko veće prvi put razmatra status svih učesnika incidenta u učionici.

Video: Građani Trstenika šokirani zbog nasilja nad profesorkom u Tehničkoj školi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mosna

    15. mart 2023 | 07:37

    Sazreo bi u zatvoru, i to vrlo brzo... Ali ima " uticajne " roditelje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA