Vreme čitanja: oko 2 min.

Zavet ćutanja ekipe koja je "odradila" likvidaciju Eskobara: Sve je poznato, osim jednog - glavnog imena

Vreme čitanja: oko 2 min.

Postojala je organizacija i jasno se vidi ko je za šta bio zadužen

  • 6
Pumpa Rušanj, ubistvo, Eskobar, Stefan, Luka, Azra Foto: MUP, Printskrin: Facebook, Nikola Anđić

U likvidaciji Ranka Radoševića (54) zvanog Eskobar učestvovalo je 5 osoba, četiri od toga su uhapšene, tačnije, Stefan Z. (28), Luka V. (26) i maloletnica (17) u štek stanu na Novom Beogradu, potom Azra Š. (21) u Sarajevu, dok je Marko Pjanoviće iz Brčkog uhapšen večeras. Njih je, kako je nezvanično rečeno, angažovao neko iz "kavačkog" klana, ali se ne zna ime te osobe.

"Ono što je najveća misterija ovog slučaja je ko je naručilac ubistva. Oni svi ćute, niko neće da oda ime "glavnog". Sve je poznato za sada, ko je koju ulogu imao, jedino ne i ko ih je angažovao. Bili su, da tako kažem, dobro organizovani. Dakle, u likvidaciji Radoševića ušestvovalo je pet osoba. Za sada nije poznato po čijem nalogu su radili, ali je postojala organizacija i jasno se vidi ko je za šta bio zadužen. Azra se sumnjiči da je u Kraljevu ukrala "golf" i predala ga Luki i Stefanu koji su se njim odvezli do pumpe gde su ubili Radoševića. Ona je sa ličnom kartom ušla i izašla iz Srbije. Maloletnica koja je uhapšena u Beogradu učestvovala je u namaljivanju Eskobara. Poternica je raspisana za Markom Pjanovićem iz Brčkog koji se takođe sumnjiči da je pomogao u likvidaciji", kaže sagovornik iz istrage ovog slučaja.

Inače, Azra i Marko su dobri prijatelji, dok je uhapšena maloletnica bila u vezi sa jednim od uhapšenih koji su ubili Radoševića.

Azra Š. juče je uhapšena u Studentskom domu Bjelave. Devojka je iz Brčkog gde je završila Gimnaziju, a u Sarajevu studira na Fakultetu političkih nauka, smer Socijalni rad.

Njenog druga, Marka Pjanovića iz Brčkog, policija je uhapsila večeras.

Marko Pjanović Foto: MUP, Marko Pjanović

Ubistvo

Naredbom o sprovođenju istrage Stefanu Z. i Luki V. na teret se stavlja da su 9. marta 2023. godine oko 11:05 sati na podmukao način lišili života Ranka Radoševića, koji je usled zadobijenih povreda preminuo u 11:32 časova i pri tome su sa umišljajem doveli u opasnost život tri gosta u kafiću.


Noseći hirurške maske preko lica, obojica su, kako se sumnja, kada su ugledali oštećenog na parkingu benzinske stanice, izvadili pištolje i ispalili su više projektila u njega dok je stajao ispred ulaza u kafić. Eskobar je pobegao u kafić, a za njim je ušao osumnjičeni Stefan Z. i ispalio mu nekoliko projektila u leđa, usled čega je oštećeni pao na pod. Stefan Z. mu je potom prišao i iz neposredne blizine mu ispalio još jedan projektil u glavu.

Takon toga su obojica osumnjičenih pobegli sa lica mesta automobilom marle “Golf 4”, koje su u naselju “Petlovo brdo” zapalili, a potom se odvezli u ranije iznajmljeni stan na Novom Beogradu. Sumnja se da su drugo dvoje osumnjičenih Stefanu L. i Luki V. stvorili uslove za izvršenje krivičnog dela.

Video: Rekonstrukcija ubistva Ranka Radoševića zvanog Eskobar: Ubica sasuo 7 hitaca u njega na pumpi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA