≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Saznajemo: Osumnjičen da je bacio bombu na Hemijinu kuću zanemeo u tužilaštvu, osuđivan za razbojništva

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osumnjičeni je povratnik - dva puta je osuđivan za razbojništvo, na šest godina i na godinu i devet meseci

  • 2
Hemija, Nemanja Bojović Foto: Facebook

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan Borko B. (34) zbog sumnje da je 3. marta ove godine oko 2 časa posle ponoći ispred jedne kuće u Železničkoj ulici u Zemunu aktivirao i bacio ručnu bombu M-75.

Kako "Telegraf.rs" saznaje, eksplozivna naprava bila je namenjena Nemanji Bojoviću zvanom Hemija , vođi navijača Partizana, odnosno grupe Zabranjeni.

Hemija, Nemanja Bojović Foto: Facebook

Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu. Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu. B.B. se na teret stavljaju krivična dela nedozvolјena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i Izazivanje opšte opasnosti.

Sumja se da je okrivljeni došao svojim automobilom do pomenute kuće, izašao iz vozila i stao sa leve strane, te aktivirao i bacio ručnu bombuM-75 ispred kuće u kojoj stanuje više porodica na navedenoj adresi, nakon čega se svojim automobilom udaljio sa lica mesta.

Tom prilikom došlo je do oštećenja na kući i na više motornih vozila.

Kako "Telegraf.rs" saznaje, osumnjičeni je povratnik. Naime, on je dva puta je osuđivan za razbojništvo, na šest godina i na godinu i devet meseci.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pax

    31. mart 2023 | 12:56

    Mlade generacije, ugledajte se na ove fine, glorifikovane momke

  • Ohman

    31. mart 2023 | 18:08

    Opet tetoviran tip. Uvek su bili problem za drustvo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA