≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

David bi danas imao 12 godina, ali ga je Ljubiša ubio u majčinom zagrljaju: 13 ljudi je zakopao ovaj monstrum

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Najveća mi je kazna što sam preživela", rekla je žena masovnog ubice Ljubiše Bogdanovića

  • 2
Velika Ivanča, masakr Foto: Marko Todorović

Sunce još nije ni izašlo, a tog 9.aprila 2013. godine Ljubiša Bogdanović ,oko pet sati ujutru, počeo je da seje smrt po Velikoj Ivanči.

Krenuo je iz svoje kuće sa pištoljem u ruci. Prvo je ubio svog sina Branka (42) i majku Dobrilu (83). Tada je pucao u glavu i svojoj supruzi Javorki (70), ali je žena nekim čudom preživela. Ona je govorila da je "najveća kazna što je preživela".

U kući Despotovića ubio je na vratima Mikaila (61), a potom i Milenu (61), njihovog unuka Gorana (23), njegovu suprugu Jovanu (21) i njihovog dvogodišnjeg sina Davida.

U domu Ješića ubio je Ljubinu (64) i njenog sina Miloša (48), u domu Mijailovića bračni par Velimira (78) i Olgu (79). U poslednjoj u nizu, kući porodice Stekić ubio je Draganu (50) i Danicu (78).

velika ivanča, žrtve Foto: Privatna arhiva

Kada je video policiju kukavica Ljubiša pucao je sebi u glavu. Prevezen je u bolnicu i umro 48 sati kasnije. Sahranjen je daleko od Velike Ivanče.

Ljubiša Bogdanović, Velika Ivanča Foto: Privatna arhiva

O tome šta je motiv masakra Javorka nikada nije rekla ni policiji ni tužilaštvu. Niti je iko otkrio ni nakon 10 godina.


I danas se Srbijom kruže razne priče, ali pravu istinu niko ne zna.

"Baki, idemo zajedno"

- I dalje mi u ušima odjekuje Ljubišin piskav glas koji kaže: „Baki, idemo zajedno. Vreme je da ostavimo sve što smo stekli onome čije je imanje. Moram tebe prvu ubiti da ne kažeš nikome ovo“ -rekla je Javorka Bogdanović u potresnoj ispovesti na godišnjicu zločina.

Javorku niko nije osuđivao zbog krvavog pira supruga, ali niko je nije želeo u svojoj kući. Brigu o njoj vodile su ćerke.

Ljubiša Bogdanović, Velika Ivanča Foto: Telegraf

- Bila sam budna i čula sam ga kada je ulazio u kući. Upalio je svetlo, bio je sav zelen, izobličilo mu se lice. Piskavim glasom mi je rekao da mora sve ovo da okonča. Uperio je pištolj ka meni. Osetila sam da me nešto pecnu oko vilice. Pokušavam da gutam, ali ne mogu. Ustajem iz kreveta i padam u hodniku.Odjednom se on vraća i kaže mi: „Baki, pa ti si živa“. Čujem kako puca u majku. Zatim, izlazi napolje i opet još jedan hitac. Budim se i u bolnici mi kažu da mi je sin mrtav. Tek kada sam došla kući saznala sam šta je uradio Ljubiša. Da znate, svekrva nas je stalno terala sa imanja jer je bilo njeno. Mi smo tu radili od jutra do sutra. Tukao me je, ali nije mi padalo na pamet da ga ostavim. Sada bi svaku ženu posavetovala da je svet veliki - ispričala je Javorka.

Meštani ovog sela kažu i da se dan danas u vazduhu oseća miris krvi kao tog 9. aprila 2013. godine.

(Telegraf.rs)

Video: Godišnjica najvećeg masakra u Srbiji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veteran

    9. april 2023 | 08:34

    Ovaj čovek je teško oboleo a ni sam nije bio svestan,stručna pomoć mu je trebala, ali on je zakasnio, žali bože ljude..

  • Marina

    9. april 2023 | 12:08

    Kukavica ne kukavica dobro je sto je sam sebe ubio a ne da ga hranimo godinama i da bude u toplom gde će spavati dok porodice tuguju. Ovako debila više nema i cao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA