≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Saznajemo: Osuđen Ivan Kontić na četiri godine zatvora

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako saznajemo, Viši sud je oslobodio Ognjena Leđanaca i Luku Vukajlović, koji su u ovom postupku odgovarali za učestvovanje u tuči, odnosno za pomoć učiniocu posle krivičnog dela, obojica su tražili da dopune svoje ranije date odbrane

  • 3
Hapšenje, D. E, Darko Elez, Ivan Kontić, hapšenje Foto: MUP Srbije, Uprava policije, Foter/Flickr/SalFalko

U novosadskom Višem sudu danas je na četiri godine zatvora osuđen Ivanu Kontiću iz Nikšića, saznaje "Telegraf.rs".

Kako se navodi, on je do upućivanja na izvršavanje zatvorske kazne pušten u kućni pritvor sa nanogicom.

On je bio optužen za ubistvo u pokušaju, nakon što je 24. avgusta 2020. godine ispred jednog ugostiteljskog objekta u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu zverskim prebijanjem naneo teške telesne povrede Miljanu Mandiću iz Beograda.

Kako saznajemo, Viši sud je oslobodio Ognjena Leđanaca i Luku Vukajlović, koji su u ovom postupku odgovarali za učestvovanje u tuči, odnosno za pomoć učiniocu posle krivičnog dela, obojica su tražili da dopune svoje ranije date odbrane.

- Kao branilac okrivljenih Leđanac Ognjena i Luke Vukajlovića zadovoljan sam i mogu da kazem srecan sto je sud i pored svih medijskih pritisaka imao autoritet da donese jednu pravičnu odluku i obojicu oslobodi od optužbe- kaže advokat Goran Karadarević.

Podsetimo, na početku suđenja Kontić je u svoju odbranu rekao da je bio napadnut i da je branio svoj život. Istakao je da ni u jed­nom mo­men­tu ni­je imao na­me­ru da ubi­je oštećenog kako je to predstavljeno javnosti i naglasio je da ga je i veče pre toga Mandić napao na istom mestu na kome se dogodio sporni incident.

(Telegraf.rs)

Video: Snimak hapšenja Ivana Kontića u Crnoj Gori

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA