Vreme čitanja: oko 1 min.

Parkirao kamion da bi spavao, pa napravio zastoj u saobraćaju: Prekršajna prijava za vozača iz BiH

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nakon pomeranja vozila na obližnje proširenje i uspostavljanja normalnog saobraćaja, utvrđeno je da vozač nije koristio zakonom propisani dnevni odmor, odnosno da je vozio duže nego što je zakonom propisano za profesionalne vozače koji prevoze teret

  • 2
Policija automobil rotacija Foto: Shutterstock

Policajci u Smederevu podneli su odgovarajuće prekršajne prijave protiv vozača kamiona (22), državljanina Bosne i Hercegovine, i firme u kojoj je zaposlen, jer je zaspao u vozilu kojim je blokirao auto-put i tako napravio saobraćajnu gužvu.

Kako je navedeno u saopštenju Policijske uprave Smederevo, policiji je noćas prijavljeno da je otežan saobraćaj na auto-putu Niš-Beograd, u ataru sela Krnjevo kod Velike Plane.

Nakon izlaska na lice mesta utvrđeno je da je, na delu puta gde se zbog radova saobraćaj odvija samo jednom trakom, zaustavljen kamion u kojem je vozač spavao, zbog čega se formirala kolona vozila dužine oko tri kilometra.

Nakon pomeranja vozila na obližnje proširenje i uspostavljanja normalnog saobraćaja, utvrđeno je da vozač nije koristio zakonom propisani dnevni odmor, odnosno da je vozio duže nego što je zakonom propisano za profesionalne vozače koji prevoze teret.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    18. april 2023 | 13:55

    A gde su gospoda saobraćajci da regulišu gužve na auto putu. Gomila pametnjakovića vozi zaustavnom trakom,pretiču kolonu i onda se napravi zastoj kada hoće da se uključe

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA