Vreme čitanja: oko 2 min.

Drugo osnovno javno tužilaštvo pokrenulo istragu u slučaju navodnog nasilja nad suprugom na Čukarici

Vreme čitanja: oko 2 min.

Slobodan M. (42) uhapšen nakon filmske potere na Čukarici kada su policajci jurili po njivama nakon što je, kako se sumnja pretukao suprugu, a potom pištoljem nasrnuo na dva brata preteći da će sve da ih pobije

  • 0
Suđenje Zoranu Marjanoviću Foto: Nikola Tomić

Povodom slučaja koji se dogodio na Čukarici, a u kojem je uhapšen Slobodan M. nakon što je, kako se sumnja pretukao suprugu, a potom pištoljem nasrnuo na dva brata preteći da će sve da ih pobije, Drugo osnovno javno tužilaštvo pokrenulo je istragu povodom nasilja u porodici.

"Imajući u vidu da su poslednjih dana u dnevnoj štampi u više navrata objavljivani tekstovi u kojima se navodi da je bivša supruga okrivljenog S.M. protiv koga se pred Drugim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu vodi postupak zbog izvršenja krivičnog dela Nasilje u porodici (u odnosu na braću, oštećene I. M. i L. M.) i krivičnog dela Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija (jer je kod njega prilikom pretresa stana pronađena određena količina municije), i koji se i dalje nalazi u pritvoru, trpela višegodišnje nasilje, koje prethodno nije prijavljivala nadležnim organima, postupajući zamenik javnog tužioca podneo je zahtev nadležnoj PS Čukarica da obavi razgovor sa J.R.M. na sve okolnosti koje su u medijima iznete, nakon čega će se doneti odluka o podnošenju dopune krivične prijave protiv S. M. i za krivično delo Nasilje u porodici i u odnosnu na bivšu suprugu, u cilju sprovođenja jedinsztvenog postupka", naveli su.

Podsetimo, Slobodan M. (42) koji je uhapšen nakon filmske potere na Čukarici kada su policajci jurili po njivama nakon što je, kako se sumnja pretukao suprugu, a potom pištoljem nasrnuo na dva brata preteći da će sve da ih pobije, saslušan je u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu i njemu se, kako saznajemo, na teret stavlja dva dela.

"Slobodan M. kojem je krivičnom prijavom na teret stavljeno da je izvršio krivično delo Nedozvoljeno držanje oružja i krivično delo Nasilje u porodici, na štetu dva polubrata i to da je oštećenom I.M naneo teške, a oštećenom L. M lake telesne povrede. Nakon saslušanja, Drugom osnovnom sudu u Beogradu podnet je predlog za određivanje pritvora kako ne bi uticao na svedoke i jer postoji opasnost da će ponoviti krivično delo", rečeno nam je iz Drugog tužilaštva.

Napad se dogodio u nedelju u 14 časova u porodičnoj kući u Beogradu. Slobodan je, kako se navodi, pozvao svoju braću u svoj deo kuće "da mu nešto pomognu", međutim, kada su otišli tamo on ih je napao i pištoljem.

Brata I. M. je više puta udario drškom pištolja po glavi, a drugom bratu je polomio nos i lobanju. Uspeli su da ga savladaju i pozovu policiju, međutim on je pobegao sa pištoljem i pretio da će da se vrati sve da ih pobije.

Policija ga je potom jurila po njivama, kako smio gore naveli i uhapsila.

Inače, stariji brat je zadobio teške povrede, dok je mlađi brat posle ušivanja glave na Urgentnom centru pušten kući na lečenje.

(Telegraf.rs)

Video: Kako prijaviti nasilje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA