Vreme čitanja: oko 2 min.

Zatajio je vlasnik koji nije čuvao oružje na propisan način: Ilić o krvavom piru u školi na Vračaru

Vreme čitanja: oko 2 min.

On tvrdi da naš sistem ima strogu kontrolu oružja, ali da je neophodno veće obrazovanje vlasnika oružja

  • 3

Dečak (14) pucao je u školi na Vračaru "Vladislav Ribnikar" i tom prilikom ubio osmoro dece i radnika obezbeđenja.

Duško Ilić iz Nacionalne asocijacije za oružje kaže za Telegraf.rs da je jedan od uzroka tragedije u školi "Vladislav Ribnikar" i taj što vlasnik oružja nije čuvao isto na propisan način, kao i da ono nikako nije smelo da zapadne u ruke dečaku koji ga je na kraju i upotrebio.

- Ovo je jedna tragedija koja se dogodila i nadamo se da se ona neće ponovo dešavati. Reakcija je da je zatajio vlasnik oružja, te da ga nije čuvao na propisan način. Znači, oružje nije smelo da bude dostupne drugim ukućanima, već samo njemu kao vlasniku. Sigurno postoji niz okolnosti koje su dovele do ovog slučaja. Verujem da će se preduzeti mere i radnje koje će u budućnosti sprečiti ovakve događaje. Mi kao Nacionalna asocijacija za oružje Srbije imamo projekat koji je namenjen za školski uzrast. Gde bi se deca edukovala i znala kako da postupaju sa oružjem. Da je taj dečak koji je počinio ovaj masovni zločin prošao ovu radionicu ne bi sigurno počinio ovako nešto. Ali, nažalost nesreće se dešavaju i nadamo se da se ovo više neće ponoviti - izjavio je Ilić.

On tvrdi da naš sistem ima strogu kontrolu oružja, ali da je neophodno veće obrazovanje vlasnika oružja.

- Mi imamo zaista strogu kontrolu oružja, međutim potrebno je veće obrazovanje vlasnika oružja. Kao i budućih vlasnika da znaju kako da raspolažu oružjem. Kako da ga čuvaju i upotrebljavaju. Dostupnost oružja ne sme da bude omogućena bilo kome. Pogotovu, ne deci kao u ovom slučaju što se dogodilo - objašnjava Duško Ilić.

Podsetimo, čak dva pištolja i četiri Molotovljeva koktela pronađeni su kod učenika koji je izvršio masakr u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar na Vračaru.

On je odmah uhapšen, a nedugo potom priveden je i njegov otac.

Prilikom istrage otkriveno je da je K. K. mesec dana planirao napad. Policija je prilikomp pretresa njegovog doma pronašla skice, sheme i "spisak za odstrel".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đuro

    4. maj 2023 | 07:18

    Zatajilo je ovo bolesno društvo

  • angelina

    4. maj 2023 | 06:09

    Zatajili su mnogi a posebno skola. Direktor skole, psiholog, nastavnici koji su dozvolili vrsnjacko nasilje u skoli i kojima je lakse preporuciti da se dete prebaci u drugu smenu ili drugu skolu a ne da se kazne huligani. Ostavka direktora i krivicno da odgovara jer nije zastitio decu!

  • Nikola Stankovic

    4. maj 2023 | 06:10

    Zatajio je sistem decenijama unazad, vlasnik je samo igla u plastu sena. Ostavke!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA