≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Napravio spisak dece koje će ubiti i skicu škole sa "prioritetnim metama": Mesec dana planirao zločin

Vreme čitanja: oko 2 min.

Skica izlgeda kao iz video igre ili iz horor filma

  • 56

Učenik škole na Vračaru K.K. (14) se javio da kaže da je pucao na više lica, izjavio je danas Veselin Milić, načelnik policijske uprave za grad Beograd i dodao da je oružje uzeo je iz očevog stana i doneo sa četiri Molotovljeva koktela.

"Ovo je mesec dana planirano za izvršenje. K.K. je u dužem vremenu to planirao, motiv nije saopštio. Vatreno oružje uzeo je iz očevog stana i doneo sa četiri Molotovljeva koktela", rekao je.

Kako "Telegraf.rs" , skica i spisak za ubistvo nađen je u njegovoj sobi na stolu.

Vlada Srbije vanredna konferencija za novinare, pucnjava OŠ Vladislav Ribnikar Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

- Imao je spisak. Skica izlgeda kao iz video igre ili iz horor filma što ukazuje da je detaljno po razredima škole planirao kakon da uđe u koju učionicu i kako i koje dete da likvidira- kaže Milić.

Cela Srbija je zanemela nakon ove tragedije.


- Nemi smo pred ovom tragedijom. Nas kao pripadnike MUP-a obavezuje o realnom i činjeničnom stanju. Dana 3.5 u 8.42. pozvalo nas je NN lice koje se predstavilo kao K. K. i rekao da je pucao u više osoba u OŠ "Vladislav Ribnikar". Ovom prilikom je smrtno stradalo 8 učenika, 7 devojčica i jedan dečak. Pripadnici MUP-a su po dolasku u školu lišili slobode ubicu. On je duži period planirao ovo. On je izabrao današnji datum zato što je učionica istorije bila blizu izlaza iz škole. U torbi je imao četiri Molotovljeva koktela, iz ranca je odmah po dolasku u školu upucao čuvara - rekao je Milić.

Prema Milićevim rečima masakr je do detalja isplanirao.

Vlada Srbije vanredna konferencija za novinare, pucnjava OŠ Vladislav Ribnikar Skica škole Foto: Tanjug/STR

- Bio sam na hiljade uviđaja, ovo je u srpskom društvu nezapamćeno. Prema do sada prikupljenim podacima, dete je već duže vreme planirao događaj. Pištolje je uzeo iz stana oca, poneo je i molotovljeve koktele. Prvo je pucao u radnika obezbeđenja, pa u dežurnu učenicu. Posle zločina, pozvao je policiju- kaže Milić.

Video: Milić: Napadač je pozvao MUP

Uhapšen otac

Ministar Gašić je izneo dosad nepoznate informacije.

"Otac izvršioca ovog teškog dela je uhapšen, oba pištolja su imala legalne dozvole od strane muškog roditelja. On tvrdi da su bili zaključana u sefu pod šifrom i da je dete očigledno znalo širfu".

"Dete je imalo i tri puna okvira sa po 15 metaka".

(Telegraf.rs)

Video: Počela minutom ćutanja: Najtužnija konferencija u Vladi povodom masovne pucnjave u školi na Vračaru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 3. maj 2023 | 13:59

    Dete je psihopata.

  • Gorčilo

    3. maj 2023 | 14:32

    Bolesne video igre,preplavile svet,a to nam sve dolazi iz DEMOKRATSKO-BOLESNE EVROPE,prema kojoj hrlimo kao bez glave,zašto je krivo školstvo,roditelji naj odgovorniji,ne kontrolišu svoju decu.

  • Joja

    3. maj 2023 | 14:33

    Ne možete da krivite dete i roditelje. Dete od 14 godina mora da ima dobar razlog zašto je ovako nešto uradilo. Miran i odličan učenik, ko zna šta su mu deca sve radila pa je odlučio ovako nešto da uradi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA