Vreme čitanja: oko 2 min.

Policija za dan dobila 25 prijava imitacije vinovnika masakra na Vračaru: Neslano se šale sa tragedijom

Vreme čitanja: oko 2 min.

Naime, deca simuliraju ubijanje, pucnjavu i prave spiskove sa imenima drugih koje "planiraju da ubiju"

  • 0
Pucnjava u školi na Vračaru "Vladislav Ribnikar" Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Policija je danas dobila čak 25 prijava iz škola u kojima se navodi da pojedini učenici imitiraju K.K. (13) koji je izvršio devetostruko ubistvo u OŠ "Vladislav Ribnikar", saznaje Telegraf.rs.

Naime, deca simuliraju ubijanje, pucnjavu i prave spiskove sa imenima drugih koje "planiraju da ubiju". Policija je svakoj prijavi pristupila, ipak, ispostavilo se da je svaka od njih bila samo "neslana šala".

Kako saznajemo, obavljeni su i razgovori sa pojedinom decom i roditeljima, a u nekoliko situacija privremeno je oduzeto i oružje.

Odmah juče, u danu tragičnog događaja na društvenim mrežama je počeo da se šeruje snimak "pucnjave" u školi, na kojem su dečaci odglumili ono što je Srbiju zavilo u crno. Odmah zatim, pojavio se snimak dečaka koji, idući za drugim dečacima, centralnim gradskim ulicama, "puca" iz pištolja. Nagađa se da nije pravi. Jedan je vitlao plastičnim pištoljem u školi u Obrenovcu, nakon minuta ćutanja.

Učenik trećeg razreda iz druge beogradske škole navodno je napravio spisak učenika koje želi da ubije, po ugledu na K. K. Zatim, učenik osmog razreda jedne beogradske škole navodno je priveden nakon što je napravio skicu i spisak sa imenima školskih drugova. Taman kad smo mislili da nema više, stigla je vest da je učenica izbola nastavnicu i druga u srednjoj školi u Beogradu.

Podsetimo, užasna tragedija juče je pogodila Srbiju kada je učenik 7. razreda OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, K.K, ubio osmoro svojih vršnjaka i domara, a ranio sedam osoba.

On je do detalja razradio plan za ubistvo i sastavio spisak za odstrel. Ušao je u školu i prvo zapucao na domara, zatim je u holu ubio tri drugarice. Nakon toga ušao je na čas istorije, usmrtio petoro vršnjaka, a nastavnicu istorije ranio.

K.K. je odmah uhapšen, a privedeni su i njegovi otac i majka. On je za krvavi pir iskoristio očev pištolj, a kako je izjavio u Centru za socijalni rad "žao mu je što nije ubio sve učenike sa spiska".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA