≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nemanja osumnjičen da je na Vračaru upucao dvojicu "zanemeo" kod tužioca: Tereti se za pokušaj ubistva

Vreme čitanja: oko 2 min.

On je, kako se navodi, iskoristio svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbarnu, odnosno da se brani ćutanjem

  • 0
Vračar pucnjava Foto: Telegraf.rs, Shutterstock

Nemanja Đ. (20) osumnjičen je da je 22. maja na Vračaru upucao A. P. (26) i D. L. (21) a potom pobegao u garažu u Čuburskoj ulici kako je rečeno za Telegraf, saslušan je danas u Višem javnom tužilaštvu.

On je, kako se navodi, iskoristio svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbarnu, odnosno da se brani ćutanjem.

Osumnjičenom se na teret stavljaju krivična dela Teško ubistvo u pokušaju i Nedozvolјena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Nemanja Đ. je, kako se sumnja, 22. maja 2023. godine iz neposredne blizine ispalio najmanje četiri projektila u A.P. i zadao mu teške telesne povrede. Usled ispaljenog projetila u pravcu A.P. projektil je pogodio D.L, koji je takodje zadobio teške telesne povrede. Nakon toga osumnjičeni se trčećim korakom udaljio sa lica mesta u pravcu Čuburske ulice, ali ga je policija ubrzo pronašla i lišila slobode.

Više javno tužilaštvo je predložilo je pritvor Višem sudu u Beogradu zbog postojanja osnove sumnje da će uticati na svedoke, u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, ali i zbog uznemirenja javnosti.

On je podsetimo, preksinoć upucao dvojicu mladića i nakon ranjavanja pobegao je u garažu u Čuburskoj ulici gde je u ventilaciji sakrio pištolj i svoju krvavu garderobu. On je uhapšen svega tri sata nakon pokušaja ubistva.

Teške telesne povrede zadobili su A. P. (26) i D.L. (21) i oni se nalaze van životne opasnosti.


Ranjeni A.P. u svom krivičnom dosijeu ima 12 krivičnih prijava i raspisanu poternicu suda. Hapšen je zbog droge, oružja, razbojništva i pokušaja ubistva. Međutim, on nije pravosnažno osuđen.

Nemanja je, nezvanično, u Čuburskom parku čekao A.P. i kada ga je spazio prišao mu je sa pištoljem u ruci i u njega ispalio nekoliko hitaca. Jedan od ispaljenih hitaca pogodio je i D.L. iz Severne Makedonije.

Napadač je zatim pobegao. Brzo je identifikovan i ihapšen.

Kako saznajemo, on je odveo policiju do podzemne garaže u kojoj je sakrio pištolj i garderobu.

Njemu je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu određeno zadržavanje.

(Telegraf.rs)

Video: Snimak iz drugog ugla drame na Vračaru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA