≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Optužnica za hirurga sa VMA koji se sumnjiči da je tukao suprugu: Tereti se za dva dela, preti mu 5 godina

Vreme čitanja: oko 2 min.

Preti mu kazna do 5 godina

  • 1
Hirurg, Nikola Ostojić Foto: Instagram

Protiv okrivljenog hirurga Nikole O. sa VMA Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu zbog postojanja opravdane sumnje da je učinio krivično delo Nasilje u porodici nad supurgom I. O. i krivično delo Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, podnelo je optužnicu Trećem osnovnom sudu u Beogradu.

S tim u vezi, tužilaštvo je predložilo sudu da se okrivljenom zbog izvršenja navedenih krivičnih dela izrekne kazna shodno zakonu, uz istovremeni predlog tužilaštva da se okrivljenom produži pritvor, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo ili učiniti delo kojim preti, te okolnost da je za krivično delo sa elementima nasilja koje se okrivljenom stavlja na teret propisana kazna zatvora preko pet godina, a način izvrsenja i težina posledice krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Podsetimo, Nikola O. je izneo odbranu krajem marta u kojoj je delimično priznao delo.

"On je delimično priznao, jedan deo iz krivične prijave je priznao, drugi je negirao. Rekao je da je bilo fizičkog sukoba koji se dogodio 5. januara i da su tada najverovatnije nastale povrede. Takođe je naveo da bi voleo da vrati vreme unazad, da se sve to nije dogodilo i da mu najviše nedostaju deca. Takođe je rekao da je spreman da poštuje sve odluke suda ukoliko mu se ukine pritvor", rekao nam je saogovornik iz istrage ovog slučaja.

Supruga I. O. (42) je imala operaciju i nakon što je izašla iz bolnice nakon operacije preuzela je brigu o troje maloletne dece.

"Ona je imala operaciju lakta, bila je na ortopediji i puštena je iz bolnice. Sa njom je njihovo troje maloletne dece", rekao nam je sagovornik iz istrage slučaja.

Nikola je, kako se sumnja, zlostavljao I. O. 27 dana, za to vreme, hirurg sa VMA je bio na bolovanju.


"On nije radio mesec dana, bio je na bolovanju, jer ima bolest zbog koje mu krvari koža na prstima i izgubio je osećaj u rukama", rekli su za naš portal.

(Telegraf.rs)

Video: Kako prijaviti nasilje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fedex

    26. maj 2023 | 13:32

    Ubijes coveka i dobijes maksimum 5 godine Ovaj ce dobije 2 i po.... Ma treba jos nekoliko da ubije kad ga puste.. E drzavo....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA