Vreme čitanja: oko 1 min.

Do vikenda prekontrolisan rad 40 streljana: Naloženo 55 mera i oduzeto 6 komada oružja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nadležnom tužilaštvu u Beogradu poslat jedan izveštaj u vezi sa oružjem koje je pronađeno u streljani prilikom vršenja nadzora a za koje nije izdata potvrda o primljenom oružju na čuvanje

  • 1
Streljana Foto: Shutterstock

Kontrola rada streljana u Srbiji sprovodi se nakon što je K. K. (13) u školi "Vladislav RIbnikar" na Vračaru ubio devet školskih drugova i čuvara škole, a naknadno je otkriveno da ga je otac vodio u streljanu.

Do petka, 26. maja, u 15.30 sati izvršena je kontrola rada 40 streljana na teritoriji Srbije. Naloženo je 55 mera i oduzeto šest komada oružja.

Tokom vršenja nadzora utvrđeno je i da jedna streljana ne ispunjava propisane prostorno tehničke uslove za bezbedan smeštaj i čuvanje oružja, kao i da jedna streljana ne vodi propisane evidencije.

Nadležnom tužilaštvu u Beogradu poslat jedan izveštaj u vezi sa oružjem koje je pronađeno u streljani prilikom vršenja nadzora a za koje nije izdata potvrda o primljenom oružju na čuvanje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miroslav

    28. maj 2023 | 14:56

    Da Marić prikaže iz jutarnjeg HEPI od pre neki mesec, Unu Krunu sa pištoljem u streljani i metom koju je pohvalio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA