≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Presečen lanac šverca migranata: Balkanskom rutom prebacili 800 osoba

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova akcija je izvedena u koordinaciji i sa Evrodžastom, Evropolom i austrijskom policijom

  • 4
Migranti, horgoš, krijumčarenje, prihvatni centar, Foto: MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u okviru Zajedničkog istražnog tima između Nemačke, Rumunije i Srbije učestvovali su u zajedničkom danu akcije presecanja lanca krijumčarenja iregularnih migranata preko balkanske rute.

Uhapšene su četiri osobe na teritoriji Nemačke i Rumunije, dok je jedna osoba uhapšena u ranijem periodu na teritoriji Srbije, a sumnjiče se da su tokom prošle i ove godine, krijumčarili oko 800 migranata iz Turske u Nemačku balkanskom rutom preko Srbije. Inače, na identifikaciji osumnjičenih učestvovali su i policijski službenici UKP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala.

Kako se sumnja, osumnjičeni su migrante uglavnom krijumčarili različitim transportnim sredstvima i krili ih u tovarnom delu kamiona, u nehumanim uslovima.

Ova akcija je izvedena u koordinaciji i sa Evrodžastom, Evropolom i austrijskom policijom.

Podsećanja radi, u decembru 2022. godine, formiran je Zajednički istražni tim između Kancelarije javnog tužioca u Nemačkoj, Tužilaštva Vrhovnog kasacionog suda u Rumuniji i Tužilaštva za organizovani kriminal u Republici Srbiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Da ne bude,, Srbija-deponija,,

    9. jun 2023 | 09:52

    ,,U Nemacku balkanskom rutom preko Srbije,, Zemlja nam je puna migranata,pogledajte Obrenovac,Sombor,Beograd...idu u grupama,sve momci u najboljim godinama i punoj snazi. Nigde ne videh starce,decu...niko ih nece samo mi

  • R9

    9. jun 2023 | 11:13

    Policija krati sve privredne grane u kojima smo stvarno dobri... ovo stvarno nema smisla 😂

  • Mihajlo

    9. jun 2023 | 10:24

    Vracaj nazad, ako trebaju nemcima neka ih voze avionom....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA