• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Drakula na sudu, ponovo, negirao krivicu: On se sumnjiči da je član organizovane kriminalne grupe "Vračarci"

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

U Višem sudu u Beogradu nedavno je počelo suđenje Drakuli zbog sumnje da je 7. oktobra 2019. godine pokušao da ubije Lazara Vukićevića, kada je na Vračaru pod njegov porše postavio eksploziv

  • 0
Hapšenje na Vračaru, pripadnika klana Džonija sa Vračara

Foto: MUP

U Višem sudu u Beogradu danas je počelo ponovljeno suđenje Marku Drakuli, Markanu Dimitijevskom i Nemanji Milutinoviću, optuženima za više krivičnih dela.

Oni su optuženi za nedozvoljeno držanje i nošenje oružja, sprečavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti u pokušaju i falsifikovanje isprava.

Drakula je danas ponovo negirao da je izvršio krivično delo koje mu se stavlja na teret i dodao da ne razume kako je mogao biti osuđen za nešto što nije uradio, a posebno kada je veštak utvrdio da sa povredom kakvu je navodno zadobio policajac koji ga je hapsio, "ne bi mogao da šeta tad a kamoli trči i skače".

Optuženi je kazao i da je iskaz tog policajca u potpunosti lažan, dok kako je kazao njegova istina izgleda nema težinu.

Dimitrijevski i Milutinović su ostali pri svojim ranije iznetim odbranama.

Tužilaštvo i odbrana su ostali pri svojim ranijim uvodnim rečima iz prethodnog postupka, dok su se saglasili da se neposredno ispitaju veštaci iz NCKF-a. Odbrana je predložila da se ispita veštak balističar kako bi se utvrdilo da li iz pištolja koji su pronađeni u kolima optuženih može da se ispali bojeva municija.

Branilac Maja Atanasković je dodala i da će odbrana angažovati stručnog savetnika iz oblasti ortopedije, dok je branilac Voja Babić rekao da u ovom slučaju nema osnova za vođenje postupka. Na današnje suđenje Milutinović i Drakula su dovedeni iz pritvora, dok se Dimitrijevski brani sa slobode.

Sledeće suđenje zakazno je za 5.septembar za kada su pozvana dva veštaka iz Nacionalnog centra za kriminalističku forenziku. Suđenje se ponavlja jer je Apelacioni sud ukinuo osuđujući deo presude i naložio Višem sudu da ponovi suđenje, dok je potvrdio oslobađajući deo presude kojom je Nikola Jovanović oslobođen od optužbi za krivično delo nedozvoljeno nošenje oružja.

Drakula je prvostepenom presudom bio osuđen na kaznu zatvora od tri i po godine zatvora za krivično delo sprečavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti u pokušaju, dok je oslobođen optužbi za krivično delo nedozvoljeno nošenje oružja.

Dimitrijevski je ukinutom presudom bio osuđen za krivična dela nedozvoljeno nošenje oružja i falsifikovanje isprava osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od tri godine i šest meseci, Milutinović za nedozvoljeno nošenje oružja na kaznu zatvora od dve godine i šest mesci.

Okrivljeni su prvobitno bili uhapšeni i optuženi za pripremu ubistva Kotoranina Jovana Vukotića, planom da ga otruju dok je bio u ekstradicionom pritvoru u Okružnom zatvoru 2019, ali je Viši sud u Beogradu krajem oktobra 2021. godine odbio ovu optužbu, nakon što je Apelacioni sud dva puta ukidao odluke o potvrđivanju optužnice protiv njih i vraćao ih na ponovno razmatranje. Pošto je ova optužba odbijena njima se sudi za krivična dela i nedozvoljeno nošenje oružja i posebni slučajevi falsifikovanja isprava, jer je kod njih prilikom hapšenja pronađeno oružje, kao i lažni policijski prsluci sa oznakama UKP, kačketi i policijska značka, koja je ukradena još 2006.

U Višem sudu u Beogradu nedavno je počelo suđenje Drakuli zbog sumnje da je 7. oktobra 2019. godine pokušao da ubije Lazara Vukićevića, kada je na Vračaru pod njegov porše postavio eksploziv. Vukičevića su međum godinu dana kasnije ubili pripadnici grupe Veljka Belivuka u kući u Ritopeku.

Drakuli se na teret stavljaju krivična dela teško ubistvo u pokušaju, zatim nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i teško delo protiv opšte sigurnosti.

Takođe, Drakula se sumnjiči i da je pripadnik organizovane kriminalne grupe "Vračarci".

(Telegarf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA