Vreme čitanja: oko 2 min.

Suđenje za pogibiju Željka (19) iz Šainovaca četvrti put odloženo: Sudija najavio hapšenje optuženog

Vreme čitanja: oko 2 min.

Perić se pred sudom branio da je bio onesvešćen od alkohola, a da je vozio Disić koji ga je navodno zbog toga prijavio policiji, dok je Disić odbacio sve optužbe nazvavši Perića "lažovom i sramotom za ljudski rod"

  • 0
Poginuli zeljko ristic Foto Privatna arhiva

Suđenje Miodragu Periću (39) iz Šainovca, koji se tereti da je 28. decembra 2021. godine, oko 22.30 časova, vozeći "golf 2" u pijanom stanju, sa 2,27 promila alkohola u krvi, usmrtio Željka Ristića (19) iz istog sela koji se vraćao pešice sa posla, po četvrti put je odloženo. Ovog puta do odlaganja je došlo jer se pred sudom nije pojavio okrivljeni, ali ni njegov branilac Mirko Petrović, kao ni ključni svedok Marko Disić.

Perić je Višem sudu dostavio molbu za odlaganje zbog bolesti i uz nju priložio lekarske nalaze i upute.

Sudija Mirko Drašković rekao je da će glavni pretres biti odložen, ali je najavio da će dati nalog za Perićevo privođenje i hapšenje ukoliko se ne bude pojavio na narednom ročištu. On je takođe najavio da će, ukoliko na ročište ne dođe Perićev advokat Mirko Petrović, odrediti okrivljenom branioca po službenoj dužnosti.

Porodica nastradalog mladića ogorčena je napustila sudnicu, a Željkov deda Nikola Perić je rekao da "njihovoj agoniji nema kraja".

- Razočarani smo još jednim odlaganjem, šta drugo reći. Kupuju vreme, a ne znam zašto. Doći će dan kada će istina morati da se sazna. Ispravno je to što je sudija rekao da će uhapsiti Perića. To je trebalo i danas da uradi, ovo je samo zamajavanje. Perića viđamo u selu, nije nepokretan. Ljudi nepokretni, u kolicima, dođu na sud, a on ne može - istakao je Nikola Perić.

On je rekao da bi pred sudom morao da odgovara i Marko Disić koji je bio u kolima kada je njegov unuk ubijen.

- Disić je u svom iskazu rekao da je on držao volan, a da je Perić samo pritiskao gas. I on je saučesnik u ubistvu - dodao je deda nesrećnog mladića.

Optužnicom Višeg javnog tužioca u Nišu Perić (39) se tereti da je upravljao "golfom" sa 2,27 promila alkohola kada je usmrtio Željka, na samo 100 metara od njegove kuće.

Perić se tereti da je izazvao udes u stanju bitno smanjene uračunljivosti uspled potpune alkoholisanosti, upravljajući kolima i nepridržavajući se saobraćajnih propisa, krećući se nedozvoljenom brzinom od najmanje 70 kilometara na čas gde je dozvoljena brzina u naselju bila 50 kilometara na čas.

On je optužen da je prešao na kolovoznu traku namenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smera i udario u sada pokojnog Željka nanevši mu tešku telesnu povredu opasnu po život na granici sa bezuslovno smrtonosnim povredama, usled kojih je ubrzo preminuo na licu mesta.

Perić se pred sudom branio da je bio onesvešćen od alkohola, a da je vozio Disić koji ga je navodno zbog toga prijavio policiji, dok je Disić odbacio sve optužbe nazvavši Perića "lažovom i sramotom za ljudski rod".

Porodica stradalog mladića takođe je tokom suđenja izrazila sumnju da se za volanom te tragične večeri nalazio Perić, zbog toga što je od alkohola bio obeznanjen i kada ga je Hitna pomoć prevezla iz Doljevca u niški Klinički centar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA