Vreme čitanja: oko 3 min.

Za 10 dana u Srbiji 2 oca "presudila" sinovima: Stručnjak otkrio koji "okidač" tera roditelja da ubije dete

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Nekada okidač za ubistvo deteta može da bude pomerena agresija u smuslu osvete suprugu ili supruzi"

  • 4
Hronika Pančevo Rus ubio porodicu Foto-kolaž: Mateja Beljan, Instagram

Srbiju su u zadnjih deset dana potresle dve velike tragedije u kojima su očevi ubili svoje sinove starosti 9 godina i jednu suprugu. Prvi stravičan zločin dogodio se u Pančevu, državljanin Rusije G.A.B. (51) ugušio je jorganom sina G.A.A. (9) i suprugu G.O.B. (50) ubio nožem, pa se obesio, a drugi slučaj otkriven je sinoć na Banovom brdu u kojem je policijski službenik, D. J. (42), kako se sumnja, ubio sina (9), pa sebe.

Da roditelj digne ruku na svoje dete nažalost nije redak slučaj, a šta je "okidač" za takvo delo, pričali smo sa kliničkim psihologom Radomirom Čolakovićem.

"Nekada okidač za ubistvo deteta može da bude pomerena agresija u smuslu osvete suprugu ili supruzi. Bio je onaj slučaj kada je otac zaklao sina ispred Centra za socijalni rad pred suprugom, da njoj nanese bol. Ipak u osnovi je neki psihopatološki sadržaj. Recimo, konkretno za ovaj slučaj Rusa u Pančevu, tu osim tog što je taj čovek kako sam pročitao medijima, bio psihički bolestan, postoji i ta neka izbeglička nostalgija, adaptacija na novo okruženje i sredinu i u takvim okolnostima porodični konflikti, koje svaka porodica ima, još više dolaze do izražaja. Što se tiče policajca, oni imaju velika opterećenja, pristiske... Ali svejedno, u toj ličnosti mora da postoji neki psihopatski sadržaj", rekao je za naš portal.

Nađena tela policajca i njegovog sina, pored oproštajno pismo

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu zatekli su sinoć u stanu na Banovom brdu beživotna tela policijskog službenika D. J. (42) i njegovog devetogodišnjeg sina.

U stanu je pronađeno oproštajno pismo, kako se sumnja, reč je o ubistvu i samoubistvu.

Policija nastavlja rad na utvrđivanju svih okolnosti i činjenica ovog tragičnog događaja.

Udavio sina, suprugu posekao po vratu, pa se obesio

Ruski državljanin G.A.B. (51) ugušio je sina G.A.A. (9) i suprugu G.O.B. (50), pa se obesio u stanu u Pančevu, a "klupko" je počelo da se odmotava kada je na grupu na Telegramu, stigla poruka njihove ćerke u kojoj moli da joj neko otkrije gde su joj mama, tata i brat.

Kako je tekao razgovor u grupi pogledajte OVDE.


Inače, tela majke (50) i sina (9) nađena su u odvojenim sobama u krevetima u stanu u Pančevu nekoliko minuta nakon ponoći.

Istraga je utvrdila da se muškarac nakon dvostrukog zločina obesio u istom stanu.

- Prvi rezultati istrage govore da je Rus sina ugušio najverovatnije jorganom, a ženu po vratu isekao nožem. Nakon dvostrukog ubistva on je presudio sebi. Istraga će utvrditi šta je motiv - kaže naš sagovornik blizak istrazi.

Kako smo saznali, porodica se iz Rusije doselila prošle godine. Sa njima je do pre nekoliko dana živeo i sin ubijene iz prvog braka koji je mobilisan.

Iz ove porodice nije bilo prijava za narušavanje javnog reda i mira. Niko od komšija nije primetio da se događa nešto čudno.

- On je bio hirurg, a ona pedijatar. Došli su prošle godine u Pančevo kako bi izbegli mobilizaciju. Videli smo Rusa kako se igrao sa sinom u dvorištu. Nasmejani... Sa njima je živeo i njen sin iz prvog braka, ali je deportovan kako bi učestvovao u ratu - kaže jedan od komšija, koji dodaje da je "krvi bilo u celom stanu".

(Telegraf.rs)

Video: Jecaji koji kidaju dušu! Uplakana majka ubijene devojčice iz Vršca: Rekla sam da će ovo da se desi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Inrs

    15. jun 2023 | 20:14

    Srbija ima strucnjake za sve ali samo kada se desi nesto onda oni sve znaju

  • Ana

    15. jun 2023 | 20:30

    Zabraniti muškarcima da imaju kontakt sa bivšom ženom i decom od trenutka podnošenja papira za razvod do 6 meseci nakon okončanja spora (jer može da potraje), a nakon toga, narednih 6 meseci kontakt i viđanje u kontrolisanim uslovima uz prisustvo policije. Grupno, svi u jednu halu i svako sa svojim detetom. Uz to, obavezni psihijatrijski pregled, bez izuzetka, u toku trajanja procesa razvoda i obavezno pohađanje škole roditeljstva, što treba da postane i obavezujući uslov za naknadno pravo za viđanje dece. Ko ne može ili ne želi da ovo prolazi, odnosno ko odbije da viđa dete prema utvrđenom modelu, zaplena imovine (uz mogućnost doživotnog korišćenja ali zabranu otuđenja) i svih primanja do nivoa cene prosečne potrošačke korpe. Prosto rečeno, da može da živi u svom stanu ako ga ima, imaće šta da jede i da plati račune, ali će ga koštati psihičko iživljavanje uskraćivanjem detetu roditeljske ljubavi i normalnog prisustva. Možda će većina da se malo muči i pati, ali preživeće, bolje i to nego da se dešavaju ovi slučajevi koji su i u prirodi, kod zveri, gotovo nemogući.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA