Vreme čitanja: oko 2 min.

Ubica vlasnika menjačnice u Zemunu je 8. osuđeni na doživotnu u Srbiji: Oni će umreti u zatvoru

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tri dana pre toga, 7. doživotnu dobio je Goran Džonić zbog ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca - Gorana (57), Gordane (56) i njihove ćerke Lidije (25), 26. septembra 2021. godine

  • 5
Foto-kolaž: Milena Đorđević, Facebook, Telegraf, S. Tasić, D.K. Foto-kolaž: Milena Đorđević, Facebook, Telegraf, S. Tasić, D.K.

Branislav Muratagić (44) iz Beograda osuđen je na doživotni zatvor, nakon što je Apelacioni sud preinačio prvostepenu presudu Višeg suda kojom je bio osuđen na 20 godina robije zbog pljačke i ubistva vlasnika menjačnice Dragana Pantelića (55) u Zemunu i time postao 8. osoba sa ovom kaznom u Srbiji, a tri dana pre toga, 7. doživotnu dobio je Goran Džonić zbog ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca - Gorana (57), Gordane (56) i njihove ćerke Lidije (25), 26. septembra 2021. godine.

Dragan Pantelić (55), vlasnik menjačnice "Maps" u Zemunu, podsetimo, ubijen je dok je zaključavao lokal, a ubica mu je ispalio pet metaka u leđa i odneo 50.000 evra iz kase.

Kako se verovalo, Pantelić je "tipovan" i ubica je znao da Dragan tog dana ima u kasi ogromnu svotu novca.

"Taj lokal ima dva ulaza, jedan glavni, sa ulice, za mušterije, i drugi, koji koristi samo Pantelić, a u koji se ulazi iz susednog kozmetičkog salona. Pantelić je u utorak uveče najpre navukao rešetke na glavni ulaz, a zatim krenuo u kozmetički salon, na službeni ulaz. U tom trenutku mu je s leđa prišao ubica, maskiran kapuljačom, i izrešetao ga po leđima", rečeno je tada iz istrage.

Prolaznici su videli krv kroz otvorena vrata kozmetičkog salona, pa su pozvali policiju i Hitnu pomoć. Lekari su brzo stigli i pronašli Pantelića u lokvi krvi, ali mogli su samo da konstatuju smrt.

Opljačkani novac trošio je na iznajmljivanje stana, kupovinu automobila i na druge lične potrebe, dok je deo para sakrio u kući svoje majke. Njegova supruga Georgina Jovčić (39), koja se teretila kao saučesnica, oslobođena je ranije svih optužbi.

Prilikom odmeravanja maksimalne kazne, Apelacioni sud je imao u vidu da je Muratagić višestruko osuđivan, "da je sklon sličnim krivičnim delima od mladosti" te da je bezobzirno ubio oca troje dece iz koristoljublja i bez kajanja.

Sud je, istom presudom, naložio da mu se oduzmu dva automobila i novac koji je odneo nakon zločina.


Goran Džonić je sedmi osuđenik na doživotnu

Džonić je, nakon izrečene presude izustio samo jedno pitanje: "Zašto?" i udario glavom o sto.

- Mi smo većali sve dokaze i našli smo da ste krivi. I vi ste priznali da ste bili na licu mesta, te ste umešali i druge osobe za koje je utvrđeno da nisu bile sa vama. Na glavnom pretresu ste izmenili odbranu, tvrdili ste da vas je tukla policija, zašta nije bilo dokaza. Tvrdili ste da niste krivi, da su sve besmislice. Međutim, niste odgovorili na pitanja kako to da su čaure pronađene na mestu zločina ispaljene iz pištolja koji je oduzet iz stana u Aleksincu. A rekli ste da ste vi jedina osoba koja je imala kontakt sa tim pištoljem. Niste objasnili odakle Lidijin DNK na pištolju niti odakle vaš DNK na novcu oduzetom od Đokića i kesama u kojima se nalazio. Postoji čitav niz drugih dokaza, izjave svedoka, snimci video nadzora kako kupujete benzin koiji dokazuju da ste baš vi izvršili zločin - rekao je sudija Mirko Drašković.

A ko su osuđenici na doživotnu robiju u Srbiji pogledajte OVDE.

(Telegraf.rs)

Video: Goran Džonić osuđen na doživotnu kaznu zatvora

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Мирослав

    20. jun 2023 | 08:57

    Oни ће умрети у затвору, слободно пишите о овој теми , коначно смо се сетили да се неке ствари морају назвати на прави начин.......

  • Miki

    20. jun 2023 | 03:44

    Njih cemo hraniti do kraja zivota umesto da se to resi po kratkom postupku

  • miki

    20. jun 2023 | 00:54

    Svaki ubica treba da bude osudjen na dozivotnu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA