≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dečak će biti priveden u sud zbog sumnje da je upucao brata, babi određeno zadržavanje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ubijen 12-godišnji dečak

  • 9
Mladenovac, Ubistvo Međulužje, dečak ubio brata Foto: Marko Jovanović

Četrnaestogodišnji dečak biće priveden na saslušanje u Odeljenje za maloletnike Višeg suda u Beogradu, potvrđeno je za Telegraf.rs.

Zadržavanje od 48 sati određeno je njegovoj baki zbog neovlašćene proizvodnje, držanja, nošenja i stavljanja u promet oružja, tj. zbog te lovačke puške, za koju nisu imali dozvolu.

Tragedija se desila ranije danas u selu Međulužje kod Mladenovca.

Oglasio se MUP povodom hapšenja bake dečaka

Uhapšena je V. L. (56) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i teška dela protiv opšte sigurnosti, a u vezi sa krivičnim delom izazivanje opšte opasnosti.

Ona se sumnjiči da je u kući u kojoj živi, u mestu Međulužje kod Mladenovca, posedovala neregistrovanu i neadekvatno obezbeđenu lovačku pušku, a u čiji posed je došao njen četrnaestogodišnji unuk iz koje je pucao u svog dvanaestogodišnjeg brata i usmrtio ga.

V. L. je određeno zadržavanje do 48 sati i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, a zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo maloletnik će biti priveden dežurnom sudiji za maloletnike Višeg suda u Beogradu.

(Telegraf.rs)

Video: Meštani tuguju, roditelji bili na poslu u času tragedije: "Dobra deca, nikad nisu pravili nered":

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola Niš

    6. jul 2023 | 19:10

    Znaci ovaj narod treba razbiti od kažnjavanja kako bi se nekako doveo u red! Tragedija se desila 3 .maja i od tad je još i bila akcija od mesec i po predavanja oružja…. Svi smo poplaveli od price da oruzje treba predati i da mora da bude adekvatno obezbedjeno i legalno. I baba je lagano sve to apsolutno ignorisala i ostavila pušku …. I sad je unuk ubio drugog unuka !?!? Znaci zaredi po kućama , oduzimaj sve sto nadjes nelegalno i neobezbedjeno i hapsi i teraj na 15 godina u zatvor . Valjda će se posle 100 uhapšenih ostali opametiti i dovesti u red.

  • 534

    6. jul 2023 | 18:58

    Imala je 2 meseca da tu pušku preda u Policiju. Sad bi za primer svim pametnjakovićima koji to isto nisu uradili trebalo da dobije barem 25 godina robije.

  • Milan

    6. jul 2023 | 19:04

    Pa ovo je cirkus država

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA