Vreme čitanja: oko 2 min.

"Voli te mama beskrajno": Ovo su reči žene koja je u pucnjavi u školi "Vladislav Ribnikar" izgubila jedinca

Vreme čitanja: oko 2 min.

Roditelji dečaka, koji je bio veoma talentovan pijanista, prvi put su se oglasili prošle nedelje kada je dečakov otac objacio Andrijin nagrađeni esej, u kom on govori o svojim planovima za budućnost

  • 4
Andrija Čikić ubijen u Ribnikaru Foto: Provatna arhiva M. Č.

Majka četrnaestogodišnjeg Andrije Čikića, koji je ubijen od strane druga iz odeljenja Kosta K. (13) u masovnoj pucnjavi u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", putem društvenih mreža poslala je poruku svom sinu.

- Voli te mama beskrajno - napisala je ona uz fotografiju svog sina.

Ona se, takođe, juče obratila rekavši da porodica "u tragediji i bolu koji nikada neće proći ima potrebu da podeli nešto lepo, a ipak toliko bolno da im slomljena srca dodatno cepa".

- Želimo da sa vam pokažemo takmičarski rad našeg Andrije Čikića 7/2 kojim je na ovogodišnjem takmičenju ESSAY 2022. u organizaciji KU "Božidarac" osvojio drugo mesto. Esej je pisan na temu "Novi početak", zadatu od strane organizatora. Tema je lepa, izazovna. Nažalost, taj san, jedan novi početak, nije imao prilike ni da pokuša da ostvari jer mu je život oduzet pucnjem iz pištolja i pogotkom u srce, pucnjem iz pištolja iz ruke vršnjaka iz odeljenja kom niko iz tog razreda nikada nije učinio ništa nažao. Andrijini roditelji, Suzana i Miloš - napisala je Suzana na svom Fejsbuk profilu.

Roditelji dečaka, koji je bio veoma talentovan pijanista, prvi put su se oglasili prošle nedelje kada je dečakov otac objacio Andrijin nagrađeni esej, u kom on govori o svojim planovima za budućnost.

"Obrazovanje u inostranstvu za mene predstavlja jedan veliki izazov na koji ću, nadam se, moći da odgovorim uz podršku mojih roditelja, prijatelja i profesora. Odlaskom u inostranstvo moraću da se prilagodim novom okruženju: drugačijem načinu rada, drugačijoj kulturi, visokim zahtevima akademije... Možda ću morati da učim nove jezike i budem spreman na situacije u kojima ću oslonac imati samo u sebi. Moraću da vodim računa i o svakodnevnom životu, a imaću samo 17 godina. Ipak verujem da ću biti spreman", deo je dečakovog eseja i njegovih ambicija koje je prekinuo jezivi zločin.

Podsetimo, K. K. (13) se posle izvršenja masovnog ubistva, u kom je nastradalo devetoro dece i čuvar škole,+ nalazi na psihijatrijskoj klinici.

Njegov otac uhapšen je na dan izvršenja zločina i od tada se nalazi u pritvoru. Sumnjiči se da je neadekvatno čuvao oružje u kući, koje je K. K. uzeo iz sefa i počinio zločin.

Sumnja se i da je otac maloletnog sina vodio u streljanu, gde ga je naučio da puca.

Istraga je pokrenuta i protiv dečakove majke kako bi bilo utvrđeno da li je počinila krivično delo zanemarivanje i zlostavljanje maloletnog lica.

I ocu i majci izrečena je mera zabrane upravljanja imovinom, te oni imovinu ne mogu da prodaju, niti da je stave pod hipoteku.

Kosti K., podsetimo, ne može da se sudi, jer on nije krivično odgovoran, s obzirom na to da je u trenutku masovnog ubistva imao manje od 14 godina.

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte trenutak privođenja učenika koji je pucao u OŠ "Vladislav Ribnikar"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA