Vreme čitanja: oko 2 min.

16 meseci misterije muških nogu nađenih u Dunavu kod Kostolca: Delovi tela u hladnjači, kosti se čuvaju za DNK

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Moguće da je telo ovde potonulo, a moguće i da je doputalo iz neke druge države"

  • 1
Ronilac ronioci potraga reka lekar mrtvozornik obdukcija telo leš mrtvacnica Foto-ilustracija: Shutterstock, Tanjug/Ministarstvo odbrane

U martu prošle godine iz Dunava kod Kostolca izvučeni su delovi tela muške osobe, tačnije donji ekstremiteti, a identitet te osobe je i dalje nepoznat. Noge se čuvaju u hladnjači, a DNK je upoređen sa bazom nestalih osoba još u maju prošle godine, ali se nije poklopio ni sa jednim od postojećih.

"I dalje ne znamo čije su noge. Kosti se čuvaju za DNK. Prema nekim prvim pretpostavkama moglo bi da bude reč o osobi koja nije iz Srbije, odnosno, nije naš državljanin. Moguće da je telo ovde potonulo, a moguće i da je doputalo iz neke druge države", rečeno je za Telegraf.

Veštak je, kako smo ranije pisali, izolovao deo tela koji je prosleđen Nacionalnom kriminalističkom centru kako bi iz njega izvukli DNK. U ovom slučaju, navodno, to je bila butna kost.

Više javno tužilaštvo iz Požarevca je potom naredilo Nacionalnom kriminalističkom centru iz Beograda da iz delova pronađenog tela dobije DNK profil i uporedi sa onima iz baze.

- Obducent je utvrdio da je reč o krupnijem muškarcu koji je po konstrukciji nogu najverovatnije sportista. Veštak je, takođe, zaključio da su delovi tela čoveka najmanje pola godine u vodi. Na njemu su nađene tamne patike i čarape. U svom izveštaju naveo je i osnovne podatke koje je tokom veštačenja saznao - rekao je tada naš izvor blizak istrazi.

Inače, Nacionalni kriminalistički centar radio je i veštačenje žrtava klana Veljka Belivuka.

- Kada porodica prijavi nestanak osobe policiji daje podatke koji se tiču visine, starosti, građe, odeće koju je u trenutku nestanka imao, a od njih se uzima i DNK. Nekada se dogodi da i roditelji na osnovu patika, čarapa ili veša prepoznaju dete. Ukoliko se radi o srodnicima čijeg DNK profila nema u bazi onda se od njih uzima on i upoređuje sa DNK-a profilom koji je utvrdio Nacionalni kriminalistički centar - objašnjava naš sagovornik.

Alas je, podsetimo, na desnoj obali Dunava u mestu Pepelište kod Kostolca primetio da pluta deo tela. Pozvao je policiju.


Mediji su spekulisali da je reč o Jovi Kecmanu iz Beograda, za koga se sumnja da je žrtva klana Veljka Belivuka i koji je nestao pre nepune dve godine, ali je obdukcija pokazala da nije reč o njemu.

(Telegraf.rs)

Video: Policija iznosi delove Noinog tela u kutijama: Stravičan snimak sa mesta ubistva u centru Beograda

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA