≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

300 migranata, 9 automatskih pušaka, lovački karabin i 841 komad municije: Ovo je rezultat policijske akcije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od ukupnog broja migranata 13 je zadržano shodno odredbama Zakonika o krivičnom postupku, a protiv 27 će biti podnete odgovarajuće prekršajne prijave

  • 21
Iregularni migranti Foto: MUP RS

Policija je u šumskom pojasu prema granici sa Mađarskom pronašli su ukupno 300 iregularnih migranata.

U akciji je učestvovalo 820 policijskih službenika među kojima su pripadnici Specijalne aniterorističke jedinice, Žandarmerije, Interventne jedinice policije, Policijske brigade, Uprave granične policije, Uprave kriminalističke policije, Uprave za tehniku, Antiterorističke grupe i Policijske uprave Subotica.

Takođe, od ukupnog broja migranata 13 je zadržano shodno odredbama Zakonika o krivičnom postupku, a protiv 27 će biti podnete odgovarajuće prekršajne prijave.

Tokom akcije, policija je pretragom terena od naselja Hajdukovo ka Staroj karauli, Jasenovačke šume kao i „Omarovog kampa“, pronašla devet automatskih pušaka, lovački karabin sa optičkim nišanom, tri pištolja, kao i 841 komad municije različitog kalibra.

Pronađeni migranti su, u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice, prevezeni u prihvatne centre gde im je obezbeđen adekvatan smeštaj.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izjavio je danas u Subotici, tokom akcije pripadnika policije na suzbijanju iregularnih migracija i razbijanja krijumčarskih grupa koja se kontinuirano sprovodi, da Ministarstvo unutrašnjih poslova neće dozvoliti da bilo ko ugrozi bezbednost građana i njihove imovine.

„Odlučni smo u nameri da se suprotstavimo iregularnim migracijama i ne dozvolimo krijumčarskim grupama da ugrožavaju bezbednost naših građana. Današnja akcija policije samo je još jedna u nizu koja pokazuje čvrstinu te odlučnosti. Bezbednost naših građana za nas je na prvom mestu“, poručio je ministar Gašić.

Ministar je istakao da država Srbija poštuje sva prava migranata u skladu sa međunarodnim konvencijama i ima human pristup prema njima, ali takođe i da zahtevamo da poštuju zakone naše zemlje i ne zloupotrebljavaju gostoprimstvo države i njenih građana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    1. avgust 2023 | 15:58

    A Nas teraju da vratimo Oruzije. Migranti naoruzani do zuba.

  • Viktor

    1. avgust 2023 | 15:49

    Bolje saznajte ko im prodaje oruzje

  • Гаргамел

    1. avgust 2023 | 16:16

    Лица без докумената наоружана аутоматским оружјем која су илегално ушла у државу су ТЕРОРИСТИ !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA