Vreme čitanja: oko 2 min.

U automobilu koji se zapalio kod Subotice poginuo mladi arhitekta: "Dvoje dece ostadoše siročići"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dario P. (37) iz Stanišića kod Sombora je poginuo u petak, kada se u sudaru sa kamionom hrvatskih registarskih oznaka, prvo zapalio njegov automobil, a zatim i teretno vozilo

  • 0
Požar kamion kod Subotice Foto: Printskrin/Instagram/192.rs

Dario P. (37) iz Stanišića kod Sombora poginuo je 28. jula u saobraćajnoj nesreći kod Tavankuta kada se, u sudaru sa kamionom hrvatskih registarskih oznaka, zapalio njegov automobil. Bliska rođaka porodice nastradalog muškarca navodi da je Dašo, kako su ga od milošte zvali, bio arhitekta, te da su svi potreseni zbog tragedije koja ih je zadesila, prenosi Nova

Dario je poginuo u petak, kada se u sudaru sa kamionom hrvatskih registarskih oznaka, prvo zapalio njegov automobil, a zatim i teretno vozilo. Vozač kamiona je zadobio lakše telesne povrede, međutim, Dario je preminuo na licu mesta.

- Živeo je u Subotici sa suprugom, sinom i ćerkicom. Dvoje dece od četiri i sedam godina ostadoše siročići. Otac je dao DNK na analizu, jer od njega, nažalost, nije ostalo ništa prepoznatljivo, i poslat je u Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu - kroz suze kaže ona.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by 192.RS (@192_rs)
Rođaka navodi da je porodica u Srbiju došla iz Hrvatske, a da ih pored velikog gubitka, najviše uznemiruju novinski natpisi.

- Neki pišu da je on skrenuo, neki da je kamion naleteo. Sve je to strašno, roditelji su nemi. Još istraga nije završena, sina nisu sahranili, pa najmanje što im treba su nagađanja. To je jedna divna porodica, divni su mu roditelji. Ima mlađeg brata, i još mlađu sestru - kaže sagovornica.

Nastradali Dario je kobnog dana bio u poseti majci, kaže rođaka, a nesrećna žena nije ni slutila da joj je to poslednji put da vidi sina.

- Majka mu radi u menjačnici, bio je kod nje, pa je krenuo po svoju decu kako bi ih odveo na vikend kod bake i deke. U jednom trenutku su u menjačnicu ušli suprug i mlađi sin, i saopštili majci da joj je prvenac nastradao. Verujte da je to šok i bol za sve njih. Teško je i sestri koja je pre samo nedelju dana otišla da radi na kruzeru, pa ne može da se vrati ni brata da isprati poslednji put - jedva priča potresena žena.

Sagovornica navodi i da je Dašo bio poznati arhitekta.

- Školovao se u Novom Sadu, radio je i u inostranstvu. Bio je poznat i priznat u svojoj struci - kaže ona.

Podsetimo, do udesa je došlo u petak oko 16.50 kada su se direktno sudarili kamion zagrebačkih registarskih oznaka i automobil somborskih registracija. Od siline sudara, oba vozila su se zapalila, a vozač putničkog automobila je izgubio život u požaru.

Telo nastradalog arhitekte, u neprepoznatljivom stanju, otkriveno je kada su vatrogasci izvukli njegov automobil iz kamiona pod koji je podleteo.

(Telegraf.rs)

Video: Kombi udario automobil kod aerodroma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA