≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ubacivao pse u metalnu spravu da bi se parili, mučio ih, hranio pomijama: Optužnica za monstruma iz Smedereva

Vreme čitanja: oko 2 min.

Takođe, optuženi se tereti i da psima nije obezbeđivao svežu i bakteriološki ispravnu vodu, da životinje nije vodio kod veterinara, kao i da nije preduzeo potrebno mere za lečenje bolesnog psa rase pitbul kod kojeg su konstatovane rane u predelu ušiju i ožiljno tkivo

  • 8
evropski zakoni, sudija, sudski čekić, silueta, tajkun Foto: Foter/Flickr/SalFalko

Protiv V.V. (54) Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu podnelo je optužni predlog zbog postojanja opradane sumnje da je izvršio krivično delo ubijanje i mučenje životinja u sticaju sakrivičnim delom neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću.

Naime, optuženi je tri godine unazad, pa sve do 08.06.2023. godine, suprotno Zakonu o dobrobiti životinja, mučio i zlostavljao pse na taj način što ih je vezivao za improvizovanu metalnu spravu sa okovratnicima pomoću koje se vršila reprodukcija na način kojim se psima nanosio bol, patnja, strah i stres, što ih je radi treniranja i pripreme za organizovanje borbi pasa vezivao na traku za trčanje, kao i da je pse hranio takozvanim „pomijama“ bez dokaza o bakteriološkoj ispravnosti niti o činjenici da li u pogledu načina pripreme i sastava zadovoljavaju potrebe koje su primerene starosti, vrsti i rasi pasa. Takođe, optuženi se tereti i da psima nije obezbeđivao svežu i bakteriološki ispravnu vodu, da životinje nije vodio kod veterinara, kao i da nije preduzeo potrebno mere za lečenje bolesnog psa rase pitbul kod kojeg su konstatovane rane u predelu ušiju i ožiljno tkivo.

Optuženome se stavlja na teret i da se u navedenom periodu, u neregistrovanoj odgajivačnici koja se nalazila u dorištu njegove porodične kuće, neovlašćeno i za nagradu bavio delatnošću za čije je obavljanje prema važećim propisima potrebna dozvola Uprave za veterinu, na taj način što je reprodukovao, odgajao a zatim i prodavao pse rase pitbul i mikro pitbul.

U toku istrage, o čijoj ranoj fazi je Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu već izdalo saopštenje za javnost, osumnjičenom je po nalogu javnog tužioca najpre bilo određeno zadržavanje a potom i pritvor, a u cilju prikupljanja svih relevantnih dokaza izvršen je pretres stana i drugih prostorija, kao i uviđaj i forenzički pregled lica mesta. Takođe, ispitano je i više svedoka, a po nalogu tužilaštva od strane Veterinarske inspekcije je obavljeno više inspekcijskih pregleda, sproveden je klinički pregled pasa, a formirana je i fotodokumentacija na osnovu fotografija i objava optuženog preko društvenih mreža.

Na licu mesta, u neregistrovanoj odgajivačnici je zatečeno ukupno 17 pasa, i to 15 pasa rase pitbul terijer i 2 psa rase mikropitbul.

Tužilaštvo je optužnim aktom predložilo da sud optuženog za izvršena krivična dela osudi na jednistvenu kaznu zatvora i novčanu kaznu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mima

    31. avgust 2023 | 15:19

    Doživotan zatvor, on je psihički poremećena osoba, treba ga leciti na psihijatriji.

  • Antiglobalistkinja

    31. avgust 2023 | 15:42

    Njega su procesuirali.. U Novom Sadu postoji maloletno lice od nekih 14 godina, ppznato svim socijalnim sluzbama i policiji, pripadnik nacionalnih manjina po imenu Džimi, koji muci, sakati, zlostavlja , ubija i zakopava pse u svom dvoristu. Sistem i sve ustanove CUTE !!Mnoge vlasnicke pse je uzimao iz ogradjenih parkica za pse i odvodio, ljudi su isli sa policijom da vracaju svoje pse, kada je policija htela da izadje na poziv.Nece da se bave njime kazu, em je Rom em maloletan, nema veze sto je ubio preko 50 pasa.Medijski je "poznat" od kad je zakucao psu cavle od 10 cm u glavu i oci.Dokle ce sistem da cuti??Dokle ce gradjani Novog Sada da strepe i zive u strahu od Dzimija ubice kako ga zovu??Zasto se nista ne cini u tuzilastvu u CSR, u svim ostalim ustanovama??Zasto se selektivno kaznjavaju pocinioci??Zasto zivotinje treba da ispastaju i prolaze zlostavljanja i bivaju mucki ubijena jer sistem ne ume da procesuira jednog buduces ubicu, silovatelja i dokazanog psihopatu koji je vec sa 14 godina monstrum i zver???Apelujemo da se pomogne gradjanima N.Sada u vezi ove osobe 🙏🙏🙏.

  • Lopata

    31. avgust 2023 | 15:21

    Miliceee zašto inicijali monstruma,nije maloletan Zašto ga štite Nek mu komšije znaju koga imaju u blizini...Jel bi Vi tako napisali inicijale da je Vaš pas ili mačka ili dete u pitanju???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA