Vreme čitanja: oko 3 min.

Ispovest oca dečaka koji je nakon nesreće ostao bez noge: "Rasplače se kad ga drugovi pozovu, traži knjige"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Dvanaestogodišnji dečaci Mladen D. i Pavle U. u utorak 5. septembra, oko 20 sati vraćali su se mopedom od 50 kubika sa proslave trinaestog rođendana svog najboljeg druga Marka iz sela Dubočene, kada je na njih naleteo i pokosio ih ,,golfom,, Goran M.(39)

  • 5
Dubočane Marko Stanojević majka Andjela Cvetić i Časlav Novaković Foto: Telegraf.rs

Nakon što ih je zadesila velika nesreća, porodica dečaka Mladena D. (12) koji je nedavno u saobraćajnoj nesreći izgubio levu nogu, mora život da

nastave dalje.

Velika borba im tek predstoji posebno dečaku Mladenu, ističe zabrinuto i utučeno njegov otac Nino Dinić, koji je uz majku Marijanu svakodnevno uz sina na Institutu za majku i dete u Beogradu.

-  Šta da se radi, iz ove kože se ne može. Život moramo da nastavimo dalje, da se borimo još više zbog njega. Ja sam svakodnevno u Beogradu, ali već sam počeo da se na dan, vraćam u selo jer moram da nastavim da radim od sada mnogo više. Posao ne može da čeka. Živim u domaćinstvu sa decom jer sam od supruge razveden i starateljstvo nad decom je povereno meni. Ali sada je takva situacija, da smo i majka Marijana i ja non stop uz Mladena, kako bi mu olakšali ovu situaciju i muke koje će ga pratiti kroz čitav živor a da dete nije mrava zgazilo- potrešeno priča otac Nino i nastavlja.

- Od juče je prebačen na poluintezivnu negu. Malo nas brine temperatura koju ima, istina ne tako visoka, ali nadamo se da će se sanirati i sve ići na bolje. On je veseo kada smo mi tu. Dozvoljen mu je i telefon ali kad ga drugovi zovu, rastuži se i odbija često da se javi, možda i zbog toga što baš i ne može najbolje da priča zbog terapije koju non stop prima kroz infuziju. Lekari i svo medicinsko osoblje je stalno uz Mladena i zaista samo reči hvale imamo za njih. Mene je najviše mučilo kako će on psihički da podnese gubitak noge, ali lekari ne prepuštaju ništa slučaju, pa se uključuju i psiholozi koji će mu pomoći kroz razgovore da prihvati da živi sa tim. Jer on je još dete i stručni ljudi su tu, verujemo im i to mi je olakšalo malo muku. Moj Mladen je inače stabilan , jako je dete dosta , svestan svega, pa mi je danas zatržio da mu od kuće donesem knjige , jer su se svi potrudili da nastavi sa

praćenjem nastave u bolnici kako ne bi izgubio, ali i da mu se skrenu misli malo- kaže otac Nino.

Ima bolove to stoji, ali tako za sada mora da bude.

Tražio je knjige iz matematike i istorije a Beogradski nastavnici će dolaziti u bolnicu, biti u kontaktu sa nastavnim kadrom Osnovne škole koju Mladen pohađa, i šta da kažem, osim da se zahvalim svima koji su u ovim preteškim trenucima uz nas i pomažu da prebrodimo sve ovo u šta još ne mogu da poverujem, ističe Mladenov otac .

Inače, ova porodica živi od poljoprivrede i stočarstva . Dinići imaju 25 grla krava , prihode imaju od prodaje mleka i sira.

-  Imam traktor obrađujem zemlju, prodajem mleko i sir a sada ću morati još više da radim zbog deteta kako bi mu obezbedio sve što mu je neophodno da može normalno da funkcioniše i nastavi dalje. Samo da se sve dobro završi, da se moj Mladen oporavi ako treba za njegovu protezu i sve što bude neohodno da može da nastavi život tamo gde je stao- prodaću sve bez razmišljanja, drhtavim glasom kaže Nino.

Ipak, iskreno se nadamo da do toga neće morati da dođe. Jer, ljudskost u Srbiji nikada nije manjkala kada su ovakve stvari u pitanju. Pa će zasigurno naše malo Dinićima pomoći da prevaziđu probleme , koje imaju i koji im tek predstoje.

Podsećamo, dvanaestogodišnji dečaci Mladen D. i Pavle U. u utorak 5. septembra, oko 20 sati vraćali su se mopedom od 50 kubika sa proslave

trinaestog rođendana svog najboljeg druga Marka iz sela Dubočene, kada je na njih naleteo i pokosio ih ,,golfom,, Goran M.(39) kod koga je izmereno gotovo 2 promila alkohola u krvi.

Nakon nesreće, vozač automobile je pretio deci da ukoliko kažu nekome šta se dogodilo, da će ih ubiti. On je pobegao sa mesta nesreće, nepruživši mališanima pomoć. Policija ga je ubrzo pronašla u kući u alkoholisanom stanju kako spava i uhapsila.

(Telegraf.rs, Milica Ristić )

Video: Predsednik Mesne zajednice Zaječar o nesreći koja se dogodila: Veliki šok za sve nas

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragana Vasiljevic

    12. septembar 2023 | 09:49

    Decaku zelim da se brzo oporavi i nadam se da ce strucna lica ukazati detetu na primer nase mlade kosarkasice ...

  • 🔴🔵⚪

    12. septembar 2023 | 09:30

    Decaci, od 12 godina, voze moped od 50 kubika??

  • Perks

    12. septembar 2023 | 15:58

    Zao mi decaka a kako mu dadose moped nije mi jasno pa ima tek 12god,zelim mu brz oporavak

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA