Vreme čitanja: oko 2 min.

Hapšenje migranata u Pirotu: Iznuđivali novac i oduzimali dragocenosti uz pomoć oružja

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pripadnici Policijske uprave Pirot sprečili su od početka godine 7.000 pokušaja ilegalnog prelaska državne granice

  • 2
Hapšenje migranata Foto: MUP Pirot

O tome da kroz Pirot prolazi sve veći broj migrainata svedoče zvanični podaci policije. Tako je, prema rečima, načelnika Policijske uprave Pirot Dejana Tošića, zabeleženo 13 smrtnih slučajeva među migrantima, od čega je 12 smrtnih slučajeva od iznemoglosti i slično, dok je jedna smrt - ubistvo nakon međusobnog obračuna.

Pripadnici Policijske uprave Pirot sprečili su od početka godine 7.000 pokušaja ilegalnog prelaska državne granice.

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić je, nakon manjeg incidenta sa migrantima, kada su, nakon što su napadnuti od lokalaca blizu jednog kafića u centru grada, izboli noževima dvojicu Piroćanaca, alarmirao sve moguće instance.

Pirot je posetio i ministar policije Bratislav Gašić, a održan je i sastanak sa predsatvnicima Komesarijata za izbeglice u Pirotu.

"Trenutno je u toku talas mlađih ekonomskih izbeglica iz Maroka, Avganistana, Pakistana, Sirije, koji trbuhom za kruhom idu ka zapadnim zemljama. Njihovo prosečno zadržavanje u Pirotu je manje od dva dana, na teritoriji Srbije u proseku ostaju manje od 15 dana. Lokalna bezbednost nije ugrožena, ali o tome moramo da brinemo svi, i Komesarijat, i policija, i građani, da ne dođe do incidenata, jer definitivno se ovo neće zaustaviti brzo. Oni su već stvorili rutu ne samo kroz Srbiju, već kroz čitavu Evropu, imaju dosta rođaka u zapadnim zemljama, koji im šalju novac i podstiču ih da dođu kod njih u zemlje zapadne Evrope. Samo je u pitanju bezbednost naših građana koja nam je u prvom planu, da budemo tolerantni i strpljivi. Bilo je reči i o proširenju Prihvatnog centra na 4. kilometru i sa leve strane puta, gde su takođe objekti HE Pirot", kazao je gradonačelnik Vasić.

On je dodao i da je jedan od problema - nedovoljno ljudstva kojim Policijska uprava Pirot raspolaže kako bi optimalno obavljala svoje poslove, zbog čega je apelovao na mlade Piroćance da se prijave za obuku nakon čega mogu postati policajci i doprineti tako povećanju bezbednosti svojih sugrađana.

Hapšenje grupe migranata - nasilnika Policijska uprava Pirot nedavno je, uz pomoć Žandarmerije, uhapsila grupu migranata koja je od drugih migranata, uz upotrebu oružja, iznuđivala novac, oduzimala dragocenosti.

Tom prilikom policija je zaplenila i tri automatske puške i jedan pištolj.

(Telegraf.rs/Aleksandar Ćirić)

Video: Pogledajte snimak hapšenje za ubistvo u Zemunu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Napolje svi

    17. septembar 2023 | 00:45

    Na tiktoku jedan gospodin iz Pirota, svakodnevno snima kolone mladica ( izbeglica) od 20-40 god.starosti. Imamo li mi GRANICARE,granicu ili moze i kurta i murta da ulazi? Toliko o bezbednosti nase zemlje. Drugo,ti momci su divljaci,ne prezaju ni od cega. Puni su nam grafovi tih primitivaca,narod nije bezbedan

  • srle

    17. septembar 2023 | 00:07

    Aha, znaci bodenje nozevima od strane migranata je manji incident. Za neupucene, celog tog dana je na PInku isla vest o ostecenom znaku za Suboticu na madjarskom a ovo ni pomenuli nisu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA